Vyhledávání

Milan Kneifel testoval staronový speciál Suzuki Ignis S1600

Milan Kneifel testoval staronový speciál Suzuki Ignis S1600

Milan Kneifel testoval před novou sezonou

Dlouhý zimní spánek vzal za své a nová sezona automobilové rally se pomalu probouzí k životu. Nejinak tomu bude i ve zlínském Pegas Rally Teamu. Dvojice Milan Kneifel a Radim Strnad se krok za krokem připravuje na nadcházející Valašskou rally, která téměř za týden opět rozbuší srdce fanoušků tohoto sportu a zvedne adrenalin v žilách soutěžákům.

Jedním z kroků patřících k náležité přípravě je i důkladné testování soutěžního vozu. Milan Kneifel se pustil do nastavování setupu ve středu, v této souvislosti mnohé překvapí a snad i potěší změna soutěžního náčiní. Milan s Radimem se totiž předvedou ve staronovém speciálu Suzuki Ignis S1600. „Ignis pro nás není žádnou novinkou, už v roce 2007 jsme se v něm tři závody svezli, takže jsme letos šli víceméně na jistotu a na Valašské rally usedneme do osvědčené zbraně,“ prozradil v úvodu jezdec, který našel zálibu mimo jiné i v enduru.

Během testování najezdil Milan Kneifel v Ignisu kolem padesáti kilometrů na trati, která byla svým charakterem velmi podobná nacházející soutěži. „Asfaltový úsek, kde jsme ladili nastavení, docela klouzal, místy se nacházelo bláto, louže a listí, takže si myslím, že jsme zvolili dobrou přípravu.“ A jaké jsou první pocity z vozu? „První dojmy jsou veskrze všechny kladné. Auto šlape, jak má, a vše je bez problémů. Teď musíme jen čekat, jak se vyvine meteorologická předpověď, abychom zvolili ideální komponenty v oblasti brzd, pneumatik a věcí, které souvisí s počasím.“

Testovací kilometry sloužily i ke svezení hlavních reklamních partnerů Pegas Rally Teamu. „Dostali možnost usednout na sedadlo spolujezdce, abychom je seznámili s novým nářadím pro nadcházející sezonu, a většina si svezení chválila. Jsem rád, že i v této těžké době nám zůstali naši partneři nakloněni,“ prozradil Milan Kneifel.
„Na Valašskou rally jsme připraveni na sto procent, teď musíme ještě doladit finance související s touto soutěží. Zatím se nebudeme soustředit na žádný šampionát a pravděpodobně se zúčastníme vybraných soutěží z obou mistrovství. Ovšem kolik jich bude, to teď nedokáži odhadnout, protože vše je otázkou financí,“ upřesňuje situaci zlínský jezdec.

„Už se moc těšíme na úvodní podnik letošního ročníku a zároveň chceme pozvat všechny fanoušky motoristického sportu. Doufáme, že jich přijde fandit nám i všem ostatním hojné množství a vytvoří výbornou atmosféru,“ dodává Milan Kneifel závěrem.


Více informací o Pegas Rally Teamu naleznete na stránkách www.rally.spurtzlin.com. Nyní si zde můžete prohlédnout i nové fotografie techniky, ze zákulisí a fotky nejen z rally, nebo také můžete zhlédnout zajímavé onboardy či sestřihy z loňské sezony.


Tisková zpráva
Text: Dominik Čevela

 

Fotogalerie

Cetelem Valašská rallye 2008, foto týmů

Další fotografie 1 2

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu