Vyhledávání

Česká premiéra Kia Pro-cee´d právě nyní na Autoshow Praha 2007

Značka Kia si připravila pro letošní ročník motoristické výstavy Autoshow Praha jednu zásadní novinku. Tou bude česká premiéra třídveřového provedení modelové řady cee´d pojmenované Pro-cee´d (čti: prosíd).
 
Pro-cee´d bude v Praze prezentován jen s krátkým odstupem od své světové premiéry na nedávném autosalonu ve Frankfurtu.
Pro-cee´d má díky použití originálně tvarovaných částí karoserie svůj vlastní výrazný vzhled, od pětidveřové verze je převzata pouze kapota a přední blatníky.
 
Při zachování stejného rozvoru (2650 mm), šířky (1790 mm) a objemu zavazadelníku (340 l) je Pro-cee´d oproti výchozímu pětidveřovému hatchbacku o 1,5 cm delší a o 3 cm nižší.
Nabídka motorů bude totožná s ostatními karosářskými verzemi řady cee´d. Tři zážehové motory 1,4 (81 kW) 1,6 (90 kW) a 2,0 CVVT (105 kW) doplňují dva turbodiesely 1,6 CRDi VGT (85 kW) a 2,0 CRDi (103 kW).
Vůz se bude vyrábět také v novém výrobním závodě u slovenské Žiliny, v sériové podobě již od listopadu, na český trh pak přijde v samotném závěru letošního roku.
 
Kromě modelu Pro-cee´d bude na holešovickém výstavišti prezentována aktuální modelová řada značky Kia a to včetně letošních novinek kombi cee´d Sporty Wagon či modernizované podoby SUV Sportage produkované již v žilinské továrně.
 
Zástupci společnosti Kia Motors Czech si Vás tímto dovolují pozvat k návštěvě expozice KIA na veletrhu Autoshow Praha ve dnech 18-21. října 2007.


Společnost Kia Motors Czech je výhradním dovozcem automobilů značky Kia do České republiky, kde působí od dubna roku 1994. Za dobu své existence prodala na českém trhu přes 17 000 vozů. Kia Motors Czech je hlavním partnerem prvoligového fotbalového klubu FK SIAD Most, oficiálním partnerem Českého tenisového svazu a nejlepšího českého tenisty na vozíku Miroslava Brychty.

Kia Motors Corporation, nejrychleji rostoucí automobilová značka ve světě, byla založena v roce 1944 a je nejstarší korejskou automobilkou. Jako člen automobilové skupiny Hyundai-Kia Automotive Group má za cíl se stát jedním z největších světových výrobců automobilů. V 16 výrobních a montážních závodech ve 13 zemích světa v současnosti automobilka produkuje více než 1 100 000 vozidel ročně, která jsou prodávána prostřednictvím sítě oficiálních zastoupení ve 190 zemích celého světa. Kia má dnes 30 000 zaměstnanců. Kia Motors je hlavním partnerem tenisového grandslamového turnaje Australian Open a současně také celosvětovým oficiálním sponzorem tenisového Davisova poháru.
 
 
Kia - The Power to Surprise
 
PR
 

Fotogalerie

Auto show Wien 2007

foto Antonín a Pavel Malí

Další fotografie 1 2

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu