Vyhledávání

Citroën a MEET FACTORY : připravuje se uvedení modelu DS3 na český trh v květnu 2010

CITROËN DS3 pro MEET FACTORY
Nonkonformismus ruku v ruce

Citroën Česká republika připravuje uvedení modelu DS3 na český trh v květnu 2010. Jedná se o první model z řady DS, jež bude v roce 2011 následován ještě modely DS4 a DS5.

Je to vůz, který je skutečným ztělesněním nového sloganu značky Citroën “Kreativní technologie”. Vyzařuje z něj odvaha, modernost, přítomnost, užívání života naplno, boří zažité představy o automobilu a jde svou cestou. DS3 je přesvědčivým důkazem vůle společnosti Citroën spoléhat na moderní přístup, na schopnost přicházet s novými věcmi, důkazem optimismu a vynalézavosti značky. Citroën modelem DS3 vyjadřuje svůj odmítavý postoj k používání existujících postupů a snahu raději dál psát novou historii.
Vůz DS3, jenž se ještě před nedávnem zdál být pouhým projektem automobilových snílků, je dnes skutečně na světě a věrně se drží původní myšlenky.

Vůz, jehož možnost sériové výroby se zdála být fikcí či mystifikací racionálně uvažující většiny, již jezdí na mnoha místech Evropy a za pár týdnů otestuje své první krůčky i na českých silnicích.

Je to vůz pro zákazníky, kteří jsou velmi vyhranění a přesně vědí, co od svého automobilu čekají a co jím chtějí o sobě vyjádřit. Pro ty, kteří ocení mnohostrannou osobitost modelu DS3, vozu, který si pohrává s barvami, přizpůsobuje se vkusu zákazníků, je elegantní i odvážný, svůdný i dynamický.

V ČR má CITROËN tu čest při uvedení DS3 nastartovat dlouhodobou spolupráci s projektem MEET FACTORY na Smíchově, jehož zakladateli jsou výtvarník David ČERNÝ spolu s režisérkou Alicí NELLIS a muzikantem Davidem KOLLEREM.

MeetFactory je v dokonalém souladu s osobností Citroën DS3, pro kterou je charakteristická kreativita, nezávislost a nonkonformismus.

Citroën v rámci projektu spolupráce poskytne pro potřeby Meet Factory vůz DS3 a Jumper Kombi Van 5/6, na jejichž finální podobě se podepíše rukopis tvůrčího týmu MeetFactory. Oba vozy tak budou pomáhat v podpoře mladých talentů současného umění, ať už z oblasti výtvarné, dramatické či hudební.

MeetFactory je místem setkávání, protentokrát je to setkání prvního vyslance řady DS, nové DS3 a odvážných mladých umělců. Nicméně nebude jediné, spolupráce bude pokračovat a žít vlastním životem i v dalších měsících či letech a věříme, že ku prospěchu obou stran.

Pro více informací:

Martina Bedrnová
PR manager
Citroën Česká republika, s.r.o.



……………………………………………………………………………………………………
David ČERNÝ (42 let)

je český umělec, který je znám především jako tvůrce různých kontroverzních a provokativních plastik. Vystudoval Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze a je laureátem Ceny Jindřicha Chalupeckého, grantu Nadace Pollocka Krasnera a ceny na bienále v Kortrijku.
Prvním dílem, které vzbudilo větší veřejnou pozornost, se stala plastika trabantu na nohách symbolizující hromadný exodus východních Němců přes velvyslanectví západního Německa v Praze.

Další známá díla jsou růžový tank, kůň v Paláci Lucerna, či obří miminka na Žižkovském vysílači a na Kampě.
Pod Černého vedením vznikla také kontroverzní instalace Entropa, která v Bruselu reprezentovala Českou
republiku. Tato instalace je nyní umístěna v prostorách galerie DOX.
Svůj postoj k umění a životu vyjádřil David Černý myšlenkou:
„Groteskní nadsázka a mystifikace patří ke znakům české kultury a vytváření falešných identit je jednou ze strategií současného umění.“

Alice NELLIS (39 let)
Alice Nellis je česká překladatelka,muzikantka, internetová designérka, scénáristka a filmová a divadelní režisérka. Po řádném ukončení studia na Filozofické fakultě, obor anglistika a amerikanistika v roce 1997 se nějakou dobu živila jako překladatelka a hudebnice, o několik měsíců později byla přijata ke studiu na FAMU v oboru scenáristiky a dramaturgie. Nicméně již během studia začala natáčet pro Českou televizi drobné dokumentární filmy. Studium na FAMU pak nedokončila z důvodů pracovní vytíženosti při natáčení filmu Výlet.

V roce 2000 debutovala se svým prvním celovečerním filmem Ene bene, v roce 2002 následoval komediálně laděný snímek Výlet a v roce 2007, pak její poslední a zároveň i nejlepší film, psychologická drobnokresba Tajnostii s Ivou Bittovou v hlavní roli. Tento film obdržel cenu Český lev za nejlepší snímek roku 2007. Kromě své režisérské a dramaturgické činnosti se od roku 2003 věnuje také divadelní režii. Svoji první hereckou úlohu vytvořila ve fimu režiséra Martina Šulíka Sluneční stát. Ke svému filmu Výlet napsala anglické texty písní a některé z nich i sama nazpívala.
V současnosti vyučuje externě na FAMU práci s hercem.
Nyní dokončila film Mamas & Papas, který právě přichází do kin pracuje na filmu Lidické nokturno.
David KOLLER ( 49 let)

patří k nejzkušenějším muzikantům střední generace českého rocku. Začínal v Bambini di Praga. K bicím se dostal díky bratrovi, po němž osiřely nástroje, když šel na vojnu. O čem bubnování doopravdy je, prý pochopil z desky Buddy Rich v Lucerně.
Jeho první velkou štací byla pověstná Jasná páka v letech 1980 – 1982. Tam také poprvé zpíval Majolenku, která se stala ve své době kultovním hitem. V období zákazů, kdy Jasná páka nesměla hrát, vystupoval s Lubošem Pospíšilem a pak na několik let zakotvil u Žentouru.

V roce 1987 spoluzaložil Lucii a byl jí věrný až do jejího konce v roce 2005. V Lucii kromě bicích hrál také na kytaru a zpíval. Jeho typický nasální pěvecký projev se stal výraznou známkou českého rocku devadesátých let. Napodoboval ho kdekdo. Za celou dobu existence Lucie byl David oblíbeným spoluhráčem, který nevynechal žádnou přílžitost zahrát si s jinými muzikanty. Mezi ty nejznámější patří např. spoluúčinkování v Kocábově a Pavlíčkově Výběru.
Pětičlenná skupina Kollerband byla příležitostným projektem, který David založil v době umělecké pauzy své domovské skupiny Lucie. Jejich Studio Album And Live Album patří k prvním českým deskám, které vznikaly na mezinárodní úrovni.
Největší Kollerovou zálibou je hudba a hlavně jeho jinočanské nahrávací studio, v němž experimentuje jak s analogovými, tak digitálními nahrávkami.

MeetFactory, o. p. s. (www.meetfactory.cz)
MeetFactory vytváří v Praze novou platformu uměleckého provozu a otevírá možnost k navázání spolupráce s představiteli mezinárodních kulturních institucí. Chce tak zacelit nedostatek v oblasti současného umění a iniciovat kulturní dialog, který je přirozeně od naší země očekáván. Základním cílem je rozvíjet a provozovat umělecké centrum prolínajících se žánrů a tvůrčích skupin.
MeetFactory, o. p. s., byla založena v roce 2001 v masotovárně v Holešovicích v Osadní ulici s posláním zapojit Prahu do mezinárodní spolupráce na současné umělecké scéně v Evropě a ve světě. Povodně v roce 2002 tyto plány v Holešovicích zbořily. 2005 však projekt znovu startuje v jedinečném objektu na Smíchově. MeetFactory, o. p. s., se během roku 2007 intenzivně věnovala zajištění finančního krytí rekonstrukce industriálního objektu Ke Sklárně 15 v Praze 5, kterého je nájemcem na základě nájemní smlouvy uzavřené s hlavním městem Prahou. Od roku 2008 pak zde plně rozvíjí svou činnost.

Celková koncepce je iniciována a schvalována správní radou MF: David Černý (výtvarný umělec), David Koller (hudebník), Alice Nellis (filmová a divadelní režisérka) jednotlivé dramaturgické řady vznikají v součinnosti s odbornýmu uměleckými radami, jejichž členy jsou například Tomáš Pospizsyl, Miroslav Bambušek a Lenka Jungmannová.
Základem projektu MeetFactory a jeho originality je již v předchozích letech osvědčený mezioborový kompakt dramaturgických řad se zázemím mezinárodního rezidenčního programu. V MeetFactory se těsně setkává výtvarné umění, divadlo, film, hudba a edukativní programy.

MeetFactory v kostce
- Projekt MeetFactory zaštiťuje již od roku 2001 primátor hl. m. Prahy (od roku 2001 Jan Kasl, od roku 2005 Pavel Bém).
- Základním posláním MeetFactory je zapojit Prahu do mezinárodní spolupráce na současné umělecké scéně v Evropě a ve světě.
- MeetFactory je nejrozsáhlejším víceoborovým uměleckým rezidenčním centrem.
- Osobnosti zakladatele a předsedy správní rady Davida Černého, členů správní rady Alice Nellis a Davida Kollera i členů odborných rad, jsou dnes již ověřenou zárukou uměleckého přínosu, úrovně a jedinečnosti dlouho a důkladně budovaného projektu MeetFactory.
- MeetFactory podporuje volnost tvorby a oproti komerčně etablovaným kulturním institucím dává příležitost bez limitů.
- MeetFactory důsledně zastává zásadu rovných příležitostí, je otevřena všem.
- MeetFactory v období 2010 – 2013 uvede na 800 veřejných prezentací (20-30 výstav, 50-100 hudebních produkcí, 50 divadelních a tanečních představení, 40 filmů ročně). Celková předpokládaná návštěvnost se pohybuje kolem 80 000 hostů. Vytíženost ateliérů je tradičně téměř 100%.

Krátké shrnutí
MeetFactory je v pražském kontextu jedinečnou mezioborovou institucí, spojující samostatné dramaturgické řady z oblasti výtvarného umění, divadla, hudby, a dalších oborů se zázemím rezidenčního programu. Tento unikátní celek představuje 5000m2 víceúčelových studií, atelierů a sálů naplněných tvůrčí symbiózou autorů různých uměleckých oborů i různě zaměřeného publika.
Kvalita programu je podmínkou i zárukou funkční a dlouhodobé spolupráce se zahraničními subjekty, která je pro Prahu viditelným přínosem. Odvaha k experimentu ve všech uměleckých oborech umožňuje vznik nových mezinárodních tvůrčích týmů. Výstavní program se dlouhodobě zaměřuje na konfrontaci českého a mezinárodního současného umění. Využívá přitom specifický a variabilní výstavní prostor, jež se svým charakterem i velikostí vymyká podobným galeriím v Praze. Divadelní dramaturgie uvádí autorské projekty spolupracujících českých a zahraničních tvůrců, vznikající přímo pro MeetFactory. Hudební dramaturgie otevírá nový program. Zhruba 800 veřejných prezentací navštíví asi 80 000 lidí. Ateliery jsou využity na 100%.

Z vyjádření Grantové komise HMP – “Projekt Meet Factory koresponduje se současnými trendy rozvoje umění v zahraničí. A to nejen programem rezidenčních pobytů pro umělce, ale i dramaturgií. Zároveň podporuje rozvoj nezávislé kultury v Praze. Neopominutelný je též fakt, že jeho představitelé jsou svou dosavadní uměleckou činností neoddiskutovatelnou zárukou kvality realizovaných projektů. Návrh přidělení víceletého grantu.” MeetFactory byl přidělen grant na roky 2010 až 2013.

Mezinárodní partnerství MeetFactory
Na základě dosavadní seriozní spolupráce, je MeetFactory i pro období 2010-2013 uznávaným partnerem Goethe-Institutu v Praze, Česko-německého fondubudoucnosti, Künstlerhaus Bethanien, Velvyslanectvím Nizozemského království v Praze, Rijksakademie van Beeldende Kunsten, galerie PAKT v Amsterodamu, Mondriaan Foundation, divadelního institutu v Giessenu, Visegrad Fund, Mexického velvyslanectví, Ministerstva kultury Portugalsko, Calouse Gulbenkian Foundation, Instituto Camoes v Praze, Velvyslanectví USA, BAM USA a dalších. Tyto instituce se podílejí na výběru rezidentů a podporovaných projektů, tedy i na kvalitě realizovaných projektů.
Všechna uvedená partnerství vždy navazují na podporu HMP, vyjádřenou přiděleným 4-letým grantem.

PR

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu