Vyhledávání

Tři světové premiéry značky Honda na autosalónu v Paříži 2008

Tři světové premiéry pro značku Honda na autosalónu v Paříži

Světová premiéra hybridního konceptu Honda Insight
Evropská premiéra zcela nové Hondy Jazz
Světová premiéra inovovaného modelu Civic Hybrid
Světová premiéra automatické převodovky Honda pro motor i-DTEC
Modely FCX Clarity a CR-Z představují budoucnost značky Honda v oblasti ekologie

Stánek Honda na pařížském autosalónu je plný modelů, které potvrzují současnou i budoucí snahu této značky o snížení ekologického dopadu jejích vozidel. V Paříži budou ve světových premiérách představeny výrobní modely i koncepty dokládající dlouholeté úsilí značky Honda v oblasti ochrany životního prostředí.

Jednou ze dvou hlavních novinek bude dlouho očekávaný koncept Insight, který představuje nejnovější přírůstek k řadě hybridních vozidel Honda s kombinovaným benzínovým a elektrickým pohonem. Vedle konceptu Insight bude představen netrpělivě očekávaná nová Honda Jazz, která do skupiny flexibilních automobilů B-segmentu přináší ještě větší úspory paliva a nižší emise škodlivin.

Koncept Insight Hybrid

Čestné místo na stánku Honda zaujímá koncept Insight, který zvěstuje příchod ryze hybridního automobilu do modelové řady značky Honda. Koncept Insight je začátkem nové fáze strategie značky v oblasti hybridních vozidel a nabízí náhled na první ze tří nových hybridních modelů, které se objeví v následujících čtyřech letech. Koncept Insight představuje praktický a flexibilní rodinný vůz, disponující dostatečným prostorem pro cestující i zavazadla, který se současně vyznačuje nízkou spotřebou paliva a emisemi škodlivin.

Hlavním úkolem konceptu Insight je přivést hybridní technologie do takové cenové oblasti, aby si je mohla dovolit širší škála lidí. Tato strategie je podporována touhou společnosti zavádět ve větší míře vozidla s nízkými emisemi CO2 a dosáhnout tak značného snížení celkové produkce CO2. Koncept Insight je završením více než dvacetiletého vývoje hybridních vozidel a více než 35 let vývoje benzínových motorů s nižším dopadem na životní prostředí, na jehož počátku stál v roce 1972 motor CVCC.

Zcela nový model Honda Jazz

Návštěvníci pařížského autosalónu budou také moci poprvé spatřit kompletní řadu modelů Honda Jazz. Zákazníci, kteří stánek Honda navštíví, si budou moci prohlédnout modely s automatizovanou manuální převodovkou (AMT) 1.2, 1.4 a 1.4 i-SHIFT. Ti, kteří se pro novou generaci oceňovaného 5-dveřového hatchbacku Honda rozhodnou, zjistí, že tento model je lákavou nabídkou pro všechny, kteří hledají menší a úspornější automobil.

Nový model Jazz přes své malé rozměry nabízí celou řadu výhod, včetně prvotřídního zavazadlového a vnitřního prostoru, či nově zdokonalených sedadel Magic Seats, která lze ovládat pohybem jedné ruky. To vše dodává vozidlu účelnost, kterou obvykle nacházíme pouze u vozidel vyššího segmentu. Tento nejnovější malý model Honda je schopen snadno zvládat širokou řadu úkolů, které pro něj jeho majitelé připraví.

Praktickému interiéru nového modelu sekunduje dvojice motorů i-VTEC, které jsou výkonnější, úspornější, produkují méně emisí a vyznačují se nižší hlučností a vibracemi.

Inovovaný Model Civic Hybrid

Ani přes příliv připravovaných nových hybridních modelů konstruktéři společnosti Honda nezapomněli na mnohokrát oceněný model Civic Hybrid. 4-dveřový sedan, jenž stále překonává prodejní cíle v celé Evropě, získal inovovaný vzhled. Rodinný vůz s nízkou spotřebou paliva přichází s řadou kosmetických změn, včetně nových předních a zadních světel, agresivnějšího nárazníku a nového designu kol z lehkých slitin.

Změny modelu Civic Hybrid se promítnou také u 4-dveřového modelu Civic poháněného klasickým motorem se zdvihovým objemem 1,8 litru, který se prodává na vybraných evropských trzích.

Automatická převodovka pro motor i-DTEC

V Paříži bude ve světové premiéře představena také nová automatická převodovka Honda pro dieselový motor i-DTEC. Tato nová převodovka byla vyvinuta v reakci na poptávku evropských zákazníků po automatické převodovce pro dieselový motor s objemem 2,2 litru. Nová převodovka byla vyvinuta výhradně pro turbodiesel i-DTEC tak, aby vyhovovala jeho flexibilitě a většímu rozpětí točivého momentu. Vzhledem k vysokým nárokům, které společnost Honda na konstrukci svých vozidel klade, nebylo možné použít převodovku od externího dodavatele, neboť ta by mohla mít na vlastnosti nejnovějšího dieselového motoru Honda nepříznivý dopad.

Koncept hybridního sportovního vozu CR-Z

Na pařížském stánku se rovněž představí koncept lehkého sportovního vozu CR-Z, který ukazuje směr, jímž se chce značka Honda v budoucnu ubírat: nabízet lehké vozy s hybridním benzínovým a elektrickým pohonem v různých segmentech trhu a zvýšit tak atraktivitu těchto technologií. Model CR-Z představuje základ nového malého hybridního kupé, které rozšíří řadu hybridních vozidel Honda, a dále zvýší poptávku po vozidlech s nízkými emisemi CO2. Pro sportovní vůz s uspořádáním 2+2 je charakteristické dělené skleněné zadní okno, které se před třiceti lety poprvé objevilo u modelu CR-X, a které dnes můžeme nalézt u originálního kupé Insight, či nověji také u třídveřové a pětidveřové verze modelu Civic.

Model FCX Clarity poháněný palivovými články

Na autosalónu ve Francii bude možné spatřit také model Honda FCX Clarity poháněný palivovými články, který byl ve Spojených státech počátkem srpna dodán prvním zákazníkům. Mezi první majitele automobilu, který z výfuku vypouští pouze vodu, jsou herečka a bojovnice za životní prostředí Jamie Lee Curtis či filmový producent Ron Yerxa. Výroba FCX Clarity začala v Japonsku v červenci a první zákazníci v domovské zemi značky Honda svá vozidla obdrží na konci letošního roku.

Přítomnost modelu Civic, hybridních konceptů Insight a CR-Z a modelu FCX Clarity jasně potvrzují vizi značky Honda. Japonský výrobce považuje palivové články za čisté řešení pro automobily, přičemž hybridní hnací jednotky jsou považovány za vynikající řešení pro snižování emisí CO2 ve střednědobém horizontu, dokud se FCX Clarity nestane masově vyráběným vozidlem.

 

Honda

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu