Vyhledávání

Další Čech v MS moto: Jakub Kornfeil má „neoficiální“ juniorský titul mistra světa a pojede MS 2010!!

Další Čech v MS moto: Jakub Kornfeil má „neoficiální“ juniorský titul mistra světa a pojede MS 2010!!

Podpis. Tečka.

Až teprve páteční podpis smlouvy učinil konec všem spekulacím a dohadům, okolo letošního vítěze Red Bull Rookies Cupu - Jakuba Kornfeila a jeho další kariéry.

Přeci jenom je to již pár týdnů od momentu, kdy se český mladík, rodák z moravského Rohatce, vrátil z posledního závodu MS letošního MotoGP ve španělské Valencii a za sezónou 2009 se tak definitivně zavřela brána. Následoval sice ještě slavnostní ceremoniál v italském Miláně, kde Jakub Kornfeil převzal „neoficiální“ juniorský titul mistra světa za své celkové vítězství v Red Bull Rookies Cupu, kdy po jeho boku byli dekorování i ti ostatní opravdoví letošní šampióni silničního motocyklového sportu jako Julian Simon /125ccm/, Hiroshi Aoyama /250ccm/ či Valentino Rossi /MotoGP/, nicméně jak bude vypadat další kariéra mladého českého talentu motocyklových řidítek, se v tu dobu ještě nevědělo. Nyní však už ano!

I v sezóně 2010 bude mít Česká republika svého zástupce v mistrovství světa, respektive v kubatuře nejnižší, tedy stopětadvacítkách. Šestnáctiletý mladík se svým podpisem upsal německému týmu Racing Team Germany, za který bude startovat v celé následující sezóně. S týmem, jenž má sídlo přesně na známém závodišti Sachsenring, které leží kousek od českých hranic a který vede bývalý německý závodník Dirk Heidolf, měl velký talent českého silničního motocyklového sportu co dočinění již v průběhu této sezóny, kdy za něj jednou startoval v jejich domácím německém šampionátu a bylo to vystoupení velmi úspěšné. Na tomto základě se zrodila vazba, z níž pak vzešla nejen nabídka k angažmá, ale i následná smlouva.

Jakub Kornfeil: „Jsem nadšený a je to skvělé, i když to trvalo trošku déle. Ale mám konečně jasno. Vlastně nejen já, ale i za moji osobu jednající lidé, jsme měli jasno o angažmá už podstatně dříve, avšak delší dobu se řešili věci ohledně samotné podoby smlouvy. Měl jsem sice i jiné nabídky, ale tahle byla nejen velmi rozumná, ale hlavně samotný zájem o mne vzešel ze strany týmu, čehož si cením. Myslím, že je to překrásný vánoční dárek pro všechny, kteří mi nejen letos, ale vlastně od samého počátku až doposud v celé mojí kariéře pomáhali.

Pojedu na zcela novém motocyklu Aprilia RSW 125 a už se nemůžu dočkat testování, které začne koncem ledna příštího roku na některém závodišti ve Španělsku. Do té doby mám v plánu intenzivní fyzickou přípravu na sezónu, která pro žádného nováčka není nijak jednoduchá. Strašně rád, bych však ve své první kompletní sezóně v MotoGP chtěl uspět a to i přesto, že na mne tým neklade žádné přehnané nároky. Je pro mne totiž obrovskou ctí reprezentovat Českou republiky na té nejvyšší možné úrovni silničního motocyklového sportu.“

 

PR

 

Fotogalerie

Jakub Kornfeil- podpis smlouvy pro MS 2010, foto týmu

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu