Vyhledávání

Michal Salač veze z Monzy 22. místo z FIM Superstock 1000

Michal Salač veze z Monzy 22. místo

Tým Salač Racing absolvoval první letošní závod, z italské Monzy veze 22. pozici.







Velmi dramatický průběh měl dnešní závod poháru FIM Superstock 1000, který se konal na kultovním italském okruhu Monza. Již po čtyřech kolech totiž z motocyklu Sylvaina Barriera, kterému explodoval motor, vytekl v legendární zatáčce Lesmo olej a na něm následně havarovalo osm dalších jezdců. Závod byl zastaven a po půlhodinovém úklidu tratě opět restartován.

Michal Salač, jezdec jediného českého týmu v tomto šampionátu, do první části závodu dobře odstartoval a těšil se, že bude moci využít získané zkušenosti z volných a kvalifikačních tréninků. Bohužel druhý start do závodu mu však nevyšel podle svých představ, když po chybě odjížděl ze startovního roštu až na úplném konci. Po pěti kolech závodu, na které byla druhá část vypsaná, projel cílem na 22. pozici.



Michal Salač jr.:

„První start mi celkem vyšel, ale ten závod byl poté přerušen kvůli pádu několika jezdců. Start do druhého závodu byl katastrofa. Motorka mi na startu zhasla, což je pro mne ostuda, stydím se za to a omlouvám se mému týmu. Snažil jsem se to pak dohnat, ale sám jsem se nedokázal dostat do dobrého tempa. Nezlepšil jsem ani čas, byla to prostě hrůza. Během tohoto víkendu jsme ale získali mnoho užitečných dat, které využijeme k zlepšení v dalším závodě. Na závěr bych chtěl poděkovat týmu, který odvedl skvělou práci, ale také bych chtěl poděkovat našim partnerům, kteří nás podporují a samozřejmě i mému tátovi.“


Petr ŠTOLA
PR

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu