Vyhledávání

Promotér Flammini chválí strukturu šampionátu MS SBK 2009

Promotér Flammini chválí strukturu šampionátu MS SBK 2009

Promotér Flammini chválí strukturu šampionátu

Během nedávného prvního ročníku Motoday v Římě hovořil s návštěvníky a žurnalisty také Paolo Flammini, dlouholetý ředitel mistrovství světa superbiků. Mladší bratr bývalého jezdce vozů formule 2 Maurizia Flamminiho, který v současnosti projednává s Bernie Ecclestonem možnost závodu formule 1 v ulicích Říma, se nejprve vrátil ke kritickému období superbikového šampionátu v letech 2002 - 2003. „Tehdejší krizi způsobil odchod továrních týmů. To nám naznačilo, že je nezbytné hledat nové recepty na úspěch,“ řekl Paolo Flammini při mítinku u kulatého stolu.

„Bylo jasné, že mistrovství světa musí být levnější, zato doprovodná show zajímavější. Změnili jsme technické předpisy včetně dodávání jednotných pneumatik na závody. Dnes máme šampionát dobře nastavený s předpisy umožňujícími úpravy. Máme plné startovní pole, protože jsme dokázali připravit dobré podmínky i pro privátní týmy tak, aby i s menšími rozpočty byly konkurenceschopné.“ V rozsáhle diskuzi, které se zúčastnil i bývalý ředitel společnosti Honda Europe Silvio Manicardi, připomněl Paolo Flammini také aspekty, činící mistrovství světa superbiků v očích veřejnosti tak přitažlivým.

„Náš šampionát charakterizuje několik rysů, které jsou unikátní stejně jako fakt, že seriál je vhodný i pro upravené produkční motocykly. Jiným příkladem je otevření paddocku divákům. Pořádat šampionát a zároveň umožnit fanouškům vstup do paddocku vyhlíží bláznivě. Jenže tohle všechno podpořilo zájem diváků o mistrovství světa a přitáhlo fanoušky zpět. Včetně vědomí, že mezi nimi nejsou žádní agresivní a nebezpeční lidé. Loni do paddocku přišel i Michael Schumacher a mohl se procházet bezpečně mezi fanoušky,“ přidal Flammini další argumenty.

POZOROVAT CVRKOT V PADDOCKU BUDOU I NÁVŠTĚVNÍCI ČERVENCOVÉHO ZÁVODU MISTROVSTVÍ SVĚTA SUPERBIKŮ V BRNĚ
Více informací v právě zahájeném předprodeji vstupenek na www.ticketstream.cz, www.ticketportal.cz, www.brno-circuit.com, www. automotodrombrno.cz

KALENDÁŘ MISTROVSTVÍ SVĚTA SUPERBIKŮ a SUPERSPORTŮ 2009

1.3. Austrálie Phillip Island
15.3. Katar Losail
5.4. Španělsko Valencia
26.4. Nizozemí Assen
10.5. Itálie Monza
17.5. Jihoafrická republika Kyalami
31.5. USA Salt Lake City
21.6. San Marino Misano
28.6. Anglie Donington Park
26.7. ČESKÁ REPUBLIKA BRNO
6.9. Německo Nürburgring
27.9. Itálie Imola
4.10. Francie Magny Cours
25.10. Portugalsko Portimao
S výjimkou Austrálie, Kataru, Jihoafrické republiky a USA zahrnuje program také závody mistrovství Evropy třídy Superstock 600 a závody Superstock 1000 FIM Cupu.

 

Fotogalerie

Bowling s jezdci MS Superbiků Brno 2008, foto Hanka Nováková

Další fotografie 1 2 3

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu