Vyhledávání

První velký motocyklový víkend v Mostě pod názvem UEM Alpe Adria Championship 2008.

První velký motocyklový víkend v Mostě pod názvem UEM Alpe Adria Championship 2008.

VELKÝ MOTOCYKLOVÝ VÍKEND SLIBUJE NAPÍNAVOU PODÍVANOU

UEM ALPE ADRIA CHAMPIONSHIP 2008

Vzhledem k tomu, že počet jezdců, přihlášených do jednotlivých kubatur oficiálního Mistrovství Evropy silničních motocyklů, byl skutečně velice nízký, podnik, který se v Mostě měl jet na začátku července, byl zrušen. První velký motocyklový víkend se tak bude konat ve dnech 25. – 27. července pod názvem UEM Alpe Adria Championship 2008.

Letošní dvacátý sedmý ročník prestižního motocyklového klání začínal jako zájmové měření sil motocyklistů především z alpsko - adriatických zemí a původně měl status poháru. Se stoupající prestiží a množstvím startujících špičkových jezdců došlo k jeho oficiálnímu přesunu do kategorie mistrovských podniků pod záštitou Evropské motocyklové unie UEM.

Neúčastní se jej jezdci pouze z jižní Evropy, jak by se mohlo zdát podle názvu, nýbrž z celého starého kontinentu a značka Alpe Adria jich dnes láká dokonce mnohem víc, než zmíněné oficiální Mistrovství Evropy.

Starty v rámci závodních víkendů UEM Alpe Adria Road Racing Championship jsou přihlášeným jezdcům započítávány zároveň jako starty v republikových šampionátech. Součástí mosteckého podniku je tak i Mezinárodní mistrovství České republiky silničních motocyklů ve třídách 125 cc GP + 125 cc Sportproduction, Superbike, Supersport, Superstock 600 a Superstock 1000. A aby výčet pořádaných kategorií byl zcela uzavřen, jede se i pokračování Přeboru České republiky ve volných třídách do 600 ccm a nad tuto objemovou hranici.

V rámci Mistrovství České republiky se čeští fanoušci mohou těšit na četné souboje nadějných domácích jezdců. Ve třídě 125ccm GP bude bojovat Karel Pešek, mladší bratr Lukáše Peška, s obhájcem titulu mistra republiky Michalem Práškem, či Jakubem Kornfeilem, účastníkem seriálu Red Bull MotoGP Rookies Cup. Třída Supersport zase nabídne bitvu Radka Rouse s Jiřím Brožem. Šestistovkovým Superstockům letos zatím kraluje Václav Bittman, jenž přestoupil ze třídy Supersport. Na paty se Bittmanovi snaží šlapat Jiří Brož a Igor Kaláb. V litrových superstocích udává tempo Kamil Prager, Superbiky zatím vede Jiří Dražďák.

Je zcela jisté, že ve všech kategoriích bude v Mostě na co koukat. Kategorii Superbike bude podle všeho dominovat legendární rakouský jezdec Andreas Meklau, od nějž je očekáván i atak na stávající traťový rekord v kategorii motocyklů.

Startovní listiny jsou každopádně skutečně bohatě naplněny a motocyklový víkend Alpe Adria slibuje hodně napínavou podívanou.
Už ve čtvrtek a v pátek se konají kvalifikace a závody Přeboru ČR. Přesněji řečeno, v pátek v 16 hodin a 20 minut startuje kubatura do 600 ccm a jezdci startující na strojích s motory nad tuto objemovou hranici se utkají od 17 hodin a 15 minut. Oba závody se jedou na deset mosteckých kol.

Od sobotní deváté hodiny pak začínají oficiální měřené tréninky jednotlivých tříd republikového a Alpe Adria mistrovství. Odpoledne se pak jedou druhé kvalifikace. První nedělní závod pak odstartuje ve 12 hodin a 5 minut.


(22.7. 2008)

 

Fotogalerie

Mistrovství světa Superbiků - Brno 2008 - Pit Babes

foto Alois Folta

Další fotografie 1 2

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu