Vyhledávání

Tým Salač Racing na Nürburgringu odstartoval do finále FIM Superstock 1000.

Tým Salač Racing na Nürburgringu odstartoval do finále FIM Superstock 1000.

Nürburgring zahájil finálovou cást
Tým Salac Racing dnes na nemeckém okruhu Nürburgring odstartoval finálovou cást letošní sezony poháru FIM Superstock 1000.

Švýcar Michaël Savary je velmi zkušený jezdec a prestože se v seriálu FIM Superstock 1000 již bezmála rok nepohybuje, byla jeho vyzrálost znát hned pri dopoledním volném tréninku. Tento trénink probíhal po ranním dešti na osychajícím povrchu. Jezdec týmu Salac Racing již po trech kolech figuroval na prubežné 6. pozici, nicméne poté v jedné z pomalých zatácek
havaroval. Do odpolední kvalifikace nastoupil s cílem pracovat na nastavení pro nedelní závod. Behem tricetiminutového tréninku se podarilo zlepšit pérování, a tak zítra, kdy je na programu opet jeden volný a jeden kvalifikacní trénink, se tým zamerí již pouze na práci s elektronikou motocyklu BMW S 1000RR.

Po první kvalifikaci je Michaël Savary na 24. míste, nicméne ve velmi vyrovnané výsledkové listine je pouze 0,6 sekundy od 15. místa, pouhá sekunda jej pak delí dokonce od elitní desítky.

Michaël Savary:
„Motorka vypadá dobre, ale v dopoledním tréninku jsem mel problém s kontrolou trakce. Po nekolika kolech jsem na mokru havaroval. Trakce nezapracovala jak mela. Odpoledne jsme v kvalifikaci zkoušeli nastavení podvozku a povedlo se nám najít velmi optimální rešení. Podvozek je tedy dobrý, takže zítra ráno budeme pracovat jen na elektronice. Chtel bych podekovat mechanikum a týmu za dnešní dobrou práci.“

 

PR

 

Fotogalerie

Salač Racing na Nürburgringu ve finále FIM Superstock 1000 2011

foto týmu

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu