Vyhledávání

Bagry a rypadla zamíří na Masarykův okruh v lednu 2008

Bagry a rypadla zamíří na Masarykův okruh v lednu 2008Nikoli souboj koní pod kapotou ale závod s časem teď čeká brněnský Automotodrom. V lednu 2008 nastoupí na závodní trať těžká technika a zakousne se do asfaltového povrchu Masarykova okruhu. Na jaře pak přijedou finišery a položí finální asfaltovou vrstvu. Novou dráhu poté přijedou otestovat týmy MotoGP i MS Superbiků.

Ani v zimě nebude areál Automotodromu Brno spát. Hned v lednu 2008 budou zahájeny práce na novém povrchu závodní dráhy. Nejprve bude potřeba odstranit starý povrch dráhy místy až do hloubky čtyřiceti centimetrů, poté začnou práce na novém závodním koberci.

„Závodní dráha se začne opravovat hned po novém roce. Oprava by měla trvat celkem dva a půl měsíce, přičemž během pokládání finální asfaltové vrstvy musí být venku teplota kolem 15°C,“ uvedla výkonná ředitelka společnosti Automotodrom Brno, Ivana Ulmanová. „Musíme věřit, že duben nezklame a požadovanou teplotu připraví. Klimatické podmínky v České republice opravě moc nepřejí. V tomto případě můžeme závidět kolegům ze Španělska nebo Itálie, kdy roční teplota téměř nezaznamená mráz,“ dodala Ulmanová.

Nový povrch závodní dráhy přiláká do Brna účastníky seriálů MotoGP a MS Superbiků. Jezdci a týmy budou testovat především pneumatiky. Dle pravidel Mezinárodní motocyklové federace (FIM) musí na každém novém či přeasfaltovaném okruhu proběhnout testy pneumatik o délce trvání maximálně 2 dny a to nejpozději 4 týdny před závodem MotoGP.

Tyto testy budou přístupny všem výrobcům pneumatik a výrobcům motocyklů třídy MotoGP, jezdci třídy MotoGP se však těchto testů zúčastnit nemohou. Fanoušci se tak mohou přijít podívat na testy motocyklů třídy MotoGP hned na začátku července. Oficiální testy plánují v Brně i týmy Mistrovství světa Superbiků. Tyto vysokoobjemové motocykly přijedou na Masarykův okruh testovat ve dnech 17.-19.června 2008.

V průběhu testování MotoGP i MS Superbiků budou pro návštěvníky Automotodromu Brno otevřeny tribuny T3 a C.



PR
 

Fotogalerie

Jarní Brno 2007, sprint D4 od M. Straky, BPA

foto Martin Straka, BPA

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu