Vyhledávání

Mostecký okruh a The Winter Trial 2007

Severočeští řidiči si v úterý 30. ledna nemohli na silnicích nevšimnout zvýšeného množství ušlechtilých veteránů z ciziny, označených startovními čísly a jednotnými znaky s nápisem The Winter Trial. Tradiční klubová akce holandských a britských pořadatelů měla jako obvykle zastávku na Autodromu Most a všichni účastníci odkroužili po zdejší trati několik kol.
 
Letošní zimní klubové jízdy se účastní celkem 109 vozů. Nechybí mezi nimi skvosty jako Bentley Derby z roku 1935, Bentley 3-4,5 z roku 1936, Lagonda – LeMans LG ročník 1936, či Oldsmobile Tornado z roku 1966. A samozřejmě desítky dalších krasavců značek Mercedes Benz, Porsche, Alfa Romeo, Volvo, Ford i BMW, všichni spadající do kategorie veteránů s rokem výroby nižším, než 1976.
 
Akce začala v neděli v holandském Valkenburgu a přes německý Nürburgring vedla účastníky až do Karlových varů, kde přespali. Právě během úterní etapy měli jezdci za úkol přepravit se z Karlových Varů až do polského města Jelenia Gora.
 
A speciální prémii představovala právě zastávka na mosteckém okruhu. Až v pátek v noci v rakouském St Wolfgangu projedou účastníci The Winter Trialu 2007 pod šachovnicovou vlajkou,  budou mít na tachometrech svých strojů o 2400 kilometrů více, než na startu!
 
Letošní způsob zimy u nás jezdcům na nádherných strojích nepřipravil nikterak náročné podmínky, takže si svezení po naší dráze mohli vychutnat bez problémů. Pořadatelům jsme říkali, že ještě minulý týden bylo na trati dvacet centimetrů sněhu.
 
Ubezpečovali nás, že si sněhu užijí ještě dost a dost. Čekají je totiž ještě etapy v Krkonoších a finále v rakouských Alpách,“ doplnil na závěr výkonný ředitel Autodromu Most Michal Marek.
 
 
(30.1. 2007) PR
 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu