Vyhledávání

Na mělnickém zámku vyhlášeny vítězové okruhového OCupu 2007

Na mělnickém zámku vyhlášeny vítězové okruhového OCupu 2007

Tradiční ukončení sezóny znamená start příprav na další ročník

Ve slavnostním prostředí mělnického zámku proběhlo v pátek 7. prosince tradiční přátelské setkání spojené s vyhlášením vítězů Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu 2007. Zástupci majitelů a všech významných partnerů poháru, organizátoři, jezdci, mechanici a hosté si připomněli nejvýznamnější okamžiky letošního ročníku, nejrychlejší jezdci a majitelé nejlepších stájí obdrželi poháry a věcné ceny.

Vyhlášení se neslo ve slavnostním i přátelském duchu. V úvodních projevech zaznělo nejen hodnocení uplynulého roku, ale i výhledy do dalších let. „Když jsem v roce 2005 dostal pohár na starosti, přirovnal jsem jej tehdy ke školákovi, který má za sebou už skoro ukončenou školní docházku,“ řekl ing. Petr Podlipný, který má v akciové společnosti Škoda Auto funkci vedoucího prodeje pro Střední Evropu.

„Následoval tedy devátý ročník, poprvé s octavií druhé generace, desátý a jedenáctý bychom pak mohli přirovnat k prvním dvěma třídám na střední škole. Když máme nyní podepsané ještě dva roky, vyplývá z toho, že našeho svěřence budeme chtít dovést ke skutečně úspěšné maturitě,“ dodal Podlipný.

Pro pořádek dodejme, že mezi soutěžícími zvítězila stáj ACA Autocentrála Hlučín Eduarda Skaby před Auto Brejla Václava Brejly a O2 Motortsportem Stanislava Matějovského. Nejlepším jezdcem ročníku 2007 se stal Erik Janiš před Václacvem Brejlou a Michalem Matějovským. Hodnocen byl také celý tříletý projekt a za toto období nasbíral nejvíce bodů Václav Brejla před Janem Dostálem a Michalem Matějovským.

O hudební stránku večera se postarala zpěvačka Helena Zeťová, po skončení oficiální části následovala neformální zábava s občerstvením. Přítomen byl také štáb televizního magazínu 102 oktanů a kromě tradičních rozhovorů s manažery a vítěznými jezdci, došlo dokonce na moment, kdy reportérský mikrofon byl svěřen Eriku Janišovi. Ten zpovídal své soupeře a podle všech si v netradiční úloze rozhodně nevedl špatně.

Ročník 2007 je tedy minulostí, ale vyhlášení vítězů je zároveň tradičním startem příprav na následující ročník a stejně tak tomu bylo i tentokrát. Sezóna 2008 obsahuje zase pět závodních víkendů a zde je jejich rozpis:


16 - 18. května MOST – MMČR

13 - 15. června BRNO – WTCC

15 - 17. srpna MOST – MMČR

29 - 31. srpna MOST – Matador Czech Truck Prix

19 - 21. září BRNO – Podzimní cena Brna




Nashledanou na okruzích v roce 2008.

(10.12. 2007) PR

 

Fotogalerie

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu