Vyhledávání

Richard Gonda bude s třiceti talenty bojovat o místo ve FIA Academy 2012

Richard Gonda bude s třiceti talenty bojovat o místo ve FIA Academy 2012

Richard Gonda bude bojovat o místo ve FIA Academy 2012

Třicet talentů automobilového sportu z 26 zemí světa se v polovině listopadu utká o 18 volných míst v prestižní FIA Academy 2012 – Young Driver Excellence. Mezi vybranými adepty nebude chybět mladý Slovák Richard Gonda, účastník letošního Eurocupu Formula Renault 2.0 v rámci World Series by Renault.

FIA Academy je projekt FIA Institutu – mezinárodní neziskové organizace, která od roku 2004 v celosvětovém měřítku podporuje rozvoj automobilového sportu s důrazem na bezpečnost a vyšší úroveň odborné přípravenosti jezdců.

Letošní kandidáti FIA Academy 2012 byli vybráni z oblastí Severní, Střední a Jižní Ameriky, západní a severní Evropy, střední a východní Evropy, Blízkého východu, Afriky, Asie a Oceánie. Ve dnech 15. – 18. listopadu 2011 se užší výběr 30 globálních talentů zúčastní v rakouském Melku čtyřdenního výběrového řízení na 18 volných míst. Kromě reprezentantů motoristických velmocí USA, Velké Británie, Kolumbie či Austrálie nebudou chybět zástupci Kostariky, Indie, Malajsie a dalších exotických zemí. Jde o nejnadanější piloty z okruhových soutěží a rally, kteří sbírají zkušenosti mj. v Le Mans Cup, Intercontinental Rally Challenge, Formula 3 Championships či jako testovací jezdci Formule 1 a World Rally.

Sedmnáctiletý Richard Gonda z Banské Bystrice patří mezi tři nejmladší členy užšího výběru adeptů. O jeho nominaci rozhodly mládežnické úspěchy v minikárách (4 tituly v letech 2003 – 2008), 3. místo mezi juniory v závodech do vrchu (Škoda Fabia) a 2. místo v celkovém pořadí Carpathian Cupu 2010, které mu otevřelo cestu do World Series by Renault 2011 (Eurocup Formula Renault 2.0).

O vítězích výběrového řízení do FIA Academy 2012 rozhodnou schopnosti ve čtyřdenních jízdních a vědomostních testech pod vedením bývalého pilota F1 a dvojnásobného vítěze Le Mans Alexe Wurze. Spolu s Rakušanem povede testy Brit Robert Reid, mistr světa v rally jako spolujezdec Richarda Burnse. Výběr bude zaměřen na hodnocení výkonnosti a fyzické připravenosti, týmové práce, psychologie a komunikace s médii.



Bližší informace o projektu 2012 FIA Academy
Profily 30 adeptů

Tomáš Svoboda
WWW.RICHARDGONDA.SK

 

PR

 

Fotogalerie

Richard Gonda - WSR Barcelona 2011

foto týmu

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu