Vyhledávání

Slovenský závod sprint a vytrvalostní Carbonia cupu 2012

Slovenský závod sprint a vytrvalostní Carbonia cupu 2012

Carbonia cup již není jen doménou českých jezdců, pomalu do něho pronikají i jezdci ze Slovenska i Rakouska a rozhodně se mezi českou většinou neztratili.
Po tradiční administrativní a technické přejímce, následovanou ranní rozpravou s jezdci se všichni již v boxech připravovali se svými vozy k najíždění do tréninkových jízd. Ty proběhli k testování jezdců a jejich vozů vypsaných na 3x 30min.
Dopolední kvalifikaci ve třídě závodních vozů (A) dominovaly vozy BMW. Pole position vybojoval Aleš Zázvorka následovaný Michalem Horným (oba BMW M3 GTR) a Karlem Kováčem (Shelby GT500). Mezi civilními vozy (B) si nejvýhodnější místo na startu zajistil Stanislav Šedivec (Corvette ZR1), druhý byl Petr Beran (Mustang GT) a třetí Radek Hort (BMW M3). Z první řady ve třídě speciálních vozů (C) startoval Norbert Nagy (Radical SR3 SL), který trochu překvapivě porazil i všechny formulové vozy. Druhý nejlepší čas zaznamenal Tomáš Miniberger (KTM X-BOW), třetí byl Martin Příhoda (Radical). Ve formulích dominoval Lumír Vaszily (Tomis 03) před Václavem Kociánem (AVAK SV3) a Milanem Dudysem (Renault 2.0).
V boji o body do šampionátu ve třídě A byl nejúspěšnější vítěz kvalifikace Aleš Zázvorka na BMW M3 GTR. O stříbro svedli těsný souboj Michal Horný a Tomáš Pospíšil (oba také BMW), z nějž vyšel vítězně první jmenovaný. I na dalších příčkách probíhaly zajímavé souboje, především mezi Sergejem Palauvetsem a Michala Petrů (oba BMW) dělila v cíli necelá vteřina. Ještě těsnější náskok uhájil Ondrej Szilágiy (Fiat Coupé) před Tomášem Raisem (BMW) - k postupu na lepší příčku chybělo Tomášovi půl vteřiny.
O vítězství ve třídě B srdnatě bojoval Radek Hort a Jan Mareček, Radek Hort nakonec o necelou vteřinu uhájil své vítězství. Souboj z nepříliš velké vzdálenosti sledoval Petr Beran, který bojující dvojici doplnil na stupních vítězů.
Sloučený závod třídy C a D byl hned po 2 kolech ochuzen o vítěze kvalifikace, Norbert Nagy svůj Radical do cíle bohužel nedovezl. Speciály opanovaly vozy KTM X-BOW s Tomášem Minibergerem a Janem Ondrákem, pro bronz si dojel Martin Příhoda na Radicalu. Mezi formulemi potvrdil svou rychlost Lumír Vaszily a po 8 kolech bral zlato. O druhé místo bojoval Václav Kocián a Milan Dudys, Václav Kocián však na voze vlastní konstrukce stříbro uhájil, byť se před Milanem Dudysem musel mít do posledních chvil na pozoru.
Novinkou v harmonogramu bylo zařazení tříhodinového vytrvalostního závodu, ve kterém se představilo celkem 19 posádek. Ačkoliv byly k vidění vozy s velkými výkonnostními rozdíly, bylo to určitě pro všechny jezdce příjemné zpestření sezony.
Po třech hodinách jízd vystoupala na nejvyšší stupínek absolutnho pořadí teamů, posádka teamu Mirage Motorsport I. na voze BMW M3 GTR, společnost jim na druhém místě dělal team RTR s vozem KTM X-BOW. Trojici nejúspěšnějších uzavírali opět team Mirage Motorpsort II. na svém druhém závodním voze BMW M3 GTR.

Z vypsaných 8-mi tříd obsahů byli obsazeny následující skupiny a jejich vítězi:
třída A-2000:
1.místo – ACI team
2.místo - ASF team I.
třída A-3500:
1.místo: Mirage Motorport 2
2.místo: Mirage Motorport 1
3.místo: BP Autosport 2
4.místo: ALM Racing tem
5.místo: Vonka racing team
6.místo: Bandi Sport team
7.místo: BP Autosport 1 DNF
8.místo: JPF Racing DNF
B+3500:
1.místo: Shadows team
C-2000:
1.místo: RTR 2
2.místo: BR team
3.místo: K.O. Racing
4.místo: NWI racing
5.místo: TomTom racing DNF
Petrolheads racing team DNS
C+2000:
1.místo: RTR 1
2.místo: JRP Kaipan team

Vítězové jednotlivých tříd si odnesli ocenění poháry a losovalo se i o finanční výhru, která se rovnala vkladu startovného do závodu, každý tedy měl trochu štěstí si výhru vylosovat .-) Šťastnou ruku měl a výhru si nakonec odnesl Stanislav Šedivec na voze Corvette ZR1.
Putovní pohár vyhrál s nejlepším časem kola závodu 2:11.517 jezdec Aleš Zázvorka na voze BMW M3 GTR čímž si zajistil šanci jej získat a jeho jméno bude uvedeno na štítku poháru pod předchozího výherce Pavla Machuldu s formulí.
Celý den se nesl v duchu fair-play, drobnou kaňkou mohla být jen kolize tří jezdců v závodě, kterou však naštěstí odneslo jen několik málo pomačkaných plechů. Avšak i to k závodům patří :-)
Carbonia cup 2012 bude pokračovat 5.7. 2012 na okruhu v Mostě. Přihlašovat se můžete již teď na našich internetových stránkách www.carboniacup.cz  v sekci Přihlášky - závody.
Těšíme se na Vás!
Váš Carbonia team

 

Fotogalerie

Carbonia Cup v Mostě

Další fotografie 1 2

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu