Vyhledávání

Vítěz Le Mans Marc Gené přijede do BRNA na akci Ferrari Racing Days 2009

Vítěz Le Mans Marc Gené předvede F2008 a FXX při Ferrari Racing Days v Brně

Oficiální jezdec týmu Scuderia Ferrari Marc Gené se podepíše pod vyhlášené Ferrari Racing Days v Brně, které proběhnou první zářijový víkend. (4.-6.). Španělský jezdec nedávno vyhrál proslulý závod 24 hodin Le Mans a jeho přítomnost určitě potěší všechny příznivce motoristického sportu, kteří zavítají na Masarykův okruh. Marc Gené, od roku 2005 oficiální jezdec italského týmu formule 1, předvede na tradiční trati MotoGP několik rychlých kol za volantem dvou speciálních vozů - F2008, což je loňský vítězný vůz Pohárů konstruktérů formule 1, a ohromujícího supersportu Ferrari FXX.

Marc Gené, který do České republiky zavítá podruhé, se s vozem F2008 představí v neděli odpoledne. Je to vůz, který Felipe Massovi umožnil do posledních sekund loňské sezóny bojovat o jezdecký titul. Fanoušci formule 1 budou mít díky tomu možnost vidět ohromný výkon tohoto vozu v unikátní akci otevřené veřejnosti. Navíc předvede mimořádné schopnosti supersportu Ferrari FXX. Těchto vozů existuje jen 33 na světě. Marc Gené pojede s vozem v osobním vlastnictví sedminásobného šampiona F1 Michaela Schumachera, který jej velkoryse zapůjčil pro tuto akci. Pokud máte rádi motoristický sport, pak si tuto akci nesmíte nechat ujít.

Okruh dlouhý 5,403 kilometrů bude hostit atraktivní, akcí nabitý program. Legendární značka Ferrari a místní zastoupení Scuderia Praha přinesou těsné souboje Ferrari Challenge Trofeo Pirelli, Shell Ferrari Historic Challenge, program F1 Clienti s někdejšími vozy F1 z různých ér, do kterých usedaly hvězdy jako Michael Schumacher, Niki Lauda či Jean Alesi. Tento podnik tak nabídne možnost vidět jedny z nejnádhernějších monopostů na trati.

Ferrari Racing Days slibují extrémně zajímavou podívanou. „Vždy je výjimečné vidět vůz F1 v akci a já jsem přesvědčený, si to lidé se mnou užijí,“ říká Gené. „Musím přiznat, že se pokaždé těším na jízdu s některým z těchto vozů. Ale Ferrari Racing Days jsou vždy velmi zvláštní událostí. Pokud máte rádi auta, nemůžete tam chybět. Není pochyb o tom, že stojí za to přijet do Brna a vidět a slyšet nádherné vozy Ferrari v akci. I já mám slabost pro historické vozy a také ony ukáží svou krásu v Brně. Pro všechny fanoušky je to velká událost a jsem si jistý, že si ji společně užijeme.“ Gené bude v Brně celý víkend a v sobotu s ním v paddocku proběhne oficiální autogramiáda.

Španělský jezdec nahradí Felipe Massu, který měl 25. července ošklivou nehodu v kvalifikaci na Grand Prix Maďarska. Brazilský jezdec nemůže do Brna přijet, protože se doma zotavuje z následků nehody a do Brna posílá pozdrav. „Je pochopitelně velká škoda, že nemůžu přijet do Brna, protože jsem přesvědčený, že by to byla velká zábava. Ale musím se pokusit o co nejrychlejší zotavení. Každopádně si jsem jistý, že Marc předvede velmi dobrou show a byl bych rád, kdyby si to všichni užili.“

Ferrari Racing Days si už po mnoho let získávající důležité místo v kalendáři motoristických fanoušků a zejména těch, kteří jsou příznivci značky se vzpínajícím se hřebcem. Proto si od 4. do 6. září nenechte ujít největší akci rodiny Ferrari ve střední Evropě, při které bude na jednom místě k vidění největší počet vozů Ferrari v České republice.

Ferrari Racing Days obvykle přitahují nejen pozornost fanoušků, ale i celých rodin. Víkendová vstupenka do Brna stojí 300,- Kč, děti do šesti let mají vstup zdarma. Junioři do 16 let a Senioři nad 65 let mají 50% slevu. V nabídce jsou také zvýhodněné rodinné balíčky. V nabídce je také omezený počet lístků do paddocku a na tribuny na cílové rovince.

 

Vstupenky je možno objednat přes TicketStream (www.ticketstream.cz ) a Automotodrom Brno (www.automotodrombrno.cz ). Informace o akreditaci médií jsou na www.ferrariracingdays.cz v sekci média a také na www.automotodrombrno.cz .


PR

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu