Vyhledávání

WTCC 2008: SEAT Sport představil tým pro šampionát WTCC 2008

WTCC 2008: SEAT Sport představil tým pro šampionát WTCC 2008
PĚT PILOTŮ SEATU ZA VOLANTY LEONŮ TDI WTCC
WTCC: SEAT Sport představil tým pro šampionát WTCC 2008
 
Brněnský podnik se letos pojede 15. června
 
Před startem nové sezony světového šampionátu cestovních vozů WTCC představil SEAT Sport svůj tým. Jeho barvy bude hájit pětice továrních jezdců - Jordi Gené, Tiago Monteiro, Yvan Muller, Rickard Rydell a Gabriele Tarquini. Ti všichni v posledních letech pro úspěch SEATu na sportovním poli tvrdě pracovali, a tak jedinou adekvátní odměnou pro ně letos může být jen nejvyšší titul v šampionátu WTCC.  
 
Šéf SEAT Sport Jaime Puig, vidí celou věc jednoznačně: „Chceme být jedničkou, a proto musíme vyhrávat. Loni jsme byli titulu velmi blízko, a teď už tedy víme, že na to máme. A to je také náš cíl”.
 
Nový ročník šampionátu WTCC, který je jedním ze tří seriálů mistrovství světa FIA, vedle formule 1 a světových soutěží v rallye, začíná již 2. března 2008 v brazilské Curitibě a končí 16. listopadu v Macau. Šampionát se skládá z 24 závodů na 12 místech světa. Do seriálu se vrací Mexiko, nový je víkend v Japonsku, který dělá celý seriál ještě mezinárodnějším.
 
Pátým závodním víkendem letošního šampionátu WTCC budou klání na brněnském Masarykově okruhu 14. a 15. června 2008.
 
SEAT Leon Eurocup - nový spolucestující WTCC
 
SEAT Sport představil také nový okruhový pohár SEAT Leon Eurocup. Účastníci budou mezi sebou soupeřit s novými Leony Eurocup, a vítěz každého závodu pak bude nominován do následujícího pohárového víkendu WTCC za SEAT Sport. SEAT tak přivede do mistrovství světa 6 nových tváří.
 
S touto novou kategorií a strukturou cen může teoreticky jeden pilot absolvovat celý šampionát WTCC. Tato unikátní příležitost ukazuje SEAT jako značku, která podporuje mladé a nadějné piloty a pomáhá jim v jejich závodní kariéře. Celkový vítěz poháru SEAT Leon Eurocup dostane šanci závodit v evropském poháru, který SEAT loni a předloni vyhrál.
 
Pokračují také národní okruhové seriály SEAT Leon Supercopa, posedmé ve Španělsku a pošesté ve Velké Británii a Německu. Po celé Evropě dnes jezdí asi okruhových 200 Leonů Supercopa. Vítěz španělského seriálu SEAT Leon Supercopa bude mít také příležitost zúčastnit se závodu WTCC za volantem SEAT Leon WTCC.
 
TZ
 

Fotogalerie

Tovární Clio R3 pro Josefa Sedláčka, foto týmu

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu