Vyhledávání

2012 Chevrolet Centennial Edition Corvette je oslavou tradice závodění

2012 Chevrolet Centennial Edition Corvette je oslavou tradice závodění

2012 Chevrolet Centennial Edition Corvette je oslavou tradice závodění

• Z06 Centennial Edition nabídnou v aukci Barrett-Jackson Palm Beach


DETROIT - Chevrolet, založený před 100 lety průkopníkem automobilových závodů, slaví svou závodnickou tradici modelem 2012 Chevrolet Centennial Edition Corvette (edice ke stému výročí), který se vyznačuje elegantní černou barvou, výjimečnými prvky designu a pro Corvette typickou technologií sportovního automobilu.

Balík výbavy 2012 Centennial Edition bude k dispozici pro všechny modely Corvette - včetně Grand Sport, Z06 a ZR1 - od letošního léta. Speciální souprava je inspirována závodním základem značky Chevrolet, který je dodnes přítomný v mezinárodních závodních úspěších Corvetty a důrazu na výrobu sportovních automobilů.

„Závody a výkony jsou kořeny Chevroletu a Corvette je dodnes nositelem této tradice," říká Rick Scheidt, viceprezident Chevroletu pro marketing. „Edice ke stému výročí neslaví jen našich 100 let, ale znovu posouvá Corvette vpřed k nové generaci fanoušků sportovních automobilů."

Chevrolet bude 9. dubna dražit Corvette Z06 Centennial Edition v aukci sběratelských automobilů Barrett-Jackson ve West Palm Beach, Florida, USA, přičemž výtěžek bude použit ve prospěch Austin Hatcher Foundation for Pediatric Cancer. Bude to 100. exemplář modelu 2012 Corvette z montážní linky, s identifikačním číslem vozidla končícím "00100".

Výroční edice Corvette vyjadřuje závodní tradici elegantním, moderním, až výhružným vzezřením. Edice k stému výročí je v exkluzivní barvě Carbon Flash Metallic, se saténově černou grafikou a jedinečnými saténově černými koly s červenými brzdovými třmeny. Kola jsou vyrobeny z lehké hliníkové slitiny s tenkým červeným obvodovým páskem na Z06. Kola jsou specifická pro jednotlivé modely Corvette, 18/19 palcové pro Coupe, Convertible a Grand Sport; 19/20 palcové pro Z06 a ZR1.

Všechny modely Chevrolet Centennial Edition Corvette jsou vybaveny Magnetic Selective Ride Control, celosvětově nejrychlejším aktivním pružením, uvedeným v Corvette.

Výroční edice obsahuje i speciální znaky připomínající závodní historii značky Chevrolet. Grafické logo s ikonickou fotografií Louise Chevroleta na B sloupcích, středovou krytkou kol a středu volantu. Na opěrkách hlavy je logo stoletého v reliéfní podobě. Fajnšmekři si všimnou i další detail vyhrazený pouze pro výroční edici: znak s historickými zkříženými vlajkami má drobnou úpravu, doplněnou číslici "100".

Barevná schéma exteriéru je podpořena i uvnitř. Přístrojová deska a dveře jsou potaženy ebenově černou kůží s červeným prošíváním, stejně i volant, sedadla, konzole, loketní opěrky a řadicí páka. Prvky ze semišového mikrovlákna, které se poprvé objevily v 2011 Z06 Carbon Limited Edition, jsou použity na sedadlech, volantu, řadicí páce a loketních opěrkách.

Výroční edice bude k dispozici na všech modelech Corvette, objednaných s kódem ZLC. Cena bude oznámena v létě před začátkem dodávek.

„Louis Chevrolet byl neohroženým průkopníkem automobilových závodů a také konstruktérem našeho prvního automobilu," řekl Scheidt. „Corvette je přirozeným prostředkem pro oslavu tohoto dědictví vytvořením nové verze pro milovníky sportovních automobilů."




Podrobnosti aukce Barrett-Jackson

Chevrolet se rozhodl pro debut edice Corvette ke stému výročí na aukci Barret-Jackson, aby umožnil využití výtěžku aukce pro Austin Hatcher Foundation for Pediatric Cancer. Nadace podporující děti a rodiny bojující s rakovinou je klíčovým partnerem American Le Mans Series, jejíž integrálním účastníkem je Corvette Racing.

2012 Chevrolet Centennial Edition Corvette Z06 (VIN 100), která bude dražena, vychází z produkčního modelu 3LZ s výkonovou výbavou Z07, novou sklolaminátovou kapotou Z06 a výbavou z uhlíkatých vláken CFZ, která obsahuje:

• prémiový audio systém Bose, s ročním předplatným XM, navigací a USB
• Bluetooth hands-free připojení mobilního telefonu
• elektricky seřiditelná a vyhřívaná sedadla
• paměťový balíček, dálkové ovládání garážových vrat, Head Up Display a elektricky nastavitelný volant
• speciální kožené čalounění interiéru včetně přístrojového panelu, horní části dveří, středové konzoly s kontrastním červeným prošíváním
• výkonovou výbavu Z07 včetně keramických brzd Brembo, Magnetic Ride Control a 19/20 palcových kol s pneumatikami Michelin
• výbavu CFZ obsahující prvky sklolaminátů jako přední spoiler a střechu
• novou kapotu z uhlíkatých vláken Z06, představená na 2011 Z06 Carbon Edition

Vítěz dražby získá také Corvette Engine Build Experience program, který umožňuje zákazníkům kupujícím Z06 nebo ZR06 postavit si spolu technickými odborníky vlastní motor, a také převzetí vozu v National Corvette Museum, v Bowling Green, Kentucky, USA.

Chevrolet
Chevrolet je celosvětově největší značkou General Motors s ročním prodejem okolo 4 milionů vozů ve více než 130 zemích. Je čtvrtou největší automobilovou značkou na světě pokud jde o prodej a také jednou z celosvětově nejrychleji se rozvíjejících značek. Chevrolet Europe dodává atraktivní vozy, které se vyznačují expresivním designem, praktičností, hospodárným provozem a vynikajícím poměrem ceny a hodnoty. Po znovuuvedení značky v Evropě v roce 2005 zde Chevrolet více než zdvojnásobil prodej svých vozů na více než 500 000 v roce 2008. V roce 2010 zvýšil Chevrolet svůj tržní podíl v Evropě na 2,5 procenta prodejem 477 194 vozů. Chevrolet disponuje v Evropě sítí 2700 dealerství a servisních míst. V nabídce značky Chevrolet najdeme městský vůz Spark, malé Aveo, kompaktní čtyřdveřový Cruze sedan, SUV Captiva a legendární sporťák Corvette. V roce 2011 Chevrolet uvádí na trh sedm nových vozů: úplně nový rodinný van Orlando, nové SUV Captiva, Corvette Grand Sport Coupé, nové pětidveřové a čtyřdveřové Aveo, pětidveřový Cruze, kupé a kabriolet Camaro a oceňovaný elektrický automobil Chevrolet Volt s prodlouženým dojezdem. Největšími trhy pro Chevrolet jsou v Evropě Rusko, Itálie, Španělsko, Německo, Francie a Turecko. Značku založil v USA švýcarský imigrant Louis Chevrolet v roce 1911. Značka tedy letos oslavuje 100 let své existence. Více informací o značce Chevrolet můžete najít na http://www.chevroleteurope.com nebo http://media.chevroleteurope.com.

 

 


David Caldwell
Chevrolet Communications
Phone: +1 313 665 7252
david.caldwell@gm.com

Marc Kempe Cornelia Harodt
Chevrolet Europe Chevrolet Europe
PR

 

Fotogalerie

Sporťák Chevrolet Centennia

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu