Vyhledávání

Filip Zelenský se Suzuki Swift Kit Car u Vsetína po oba dny zvítězil ve třídě E1-1400.

Filip Zelenský se Suzuki Swift Kit Car u Vsetína po oba dny zvítězil ve třídě E1-1400.

V nekompletním složení se sešel Igol Berg-Trophy Team na mezinárodních závodech automobilů do vrchu ve Vsetíně při KW Berg-Trophy 2008. I bez Františka Ančíka, Stanislava Firtla a Jánose Farkase, se hodně snažil udržet druhé místo v Mauritz Týmové trofeji a to se jim podařilo. Sice největší soupeř v boji o druhé místo ABM Shark Racing byl ve Vsetíně lepší, ale ztráta nebyla nijak velká.

Nejlépe si vedl po celý víkend Filip Zelenský, který se svým vozem Suzuki Swift Kit Car po oba dny zvítězil ve třídě E1-1400. Měl překvapivě problémy s Petrem Šrahůlkem, který mu s vozem Škoda 130 RS zle zatápěl a rozdíly byly velmi malé. Tyto dvě výhry ho posunuly na celkové první místo této třídy.

Druhým nejúspěšnějším členem týmu byl Stanislav Firtl jr., který svůj Renault Clio Sport dovedl dvakrát na stříbrnou pozici ve třídě S-2000. I on, ale odolával svým soupeřům. V sobotu Tomáši Bekovi, rovněž na „cliu“ a v neděli Jakubu Kohnovi na Opelu Kadett. Jenom na suverénně vítězného Aleše Ryše nestačil. Ten startoval také na Opelu Kadett. V Pneu Plus Juniorské trofeji si hlídal dvě druhá místa. Toto místo mu patří i v celkovém pořadí této trofeje.

Doposud nejlepšímu jezdci našeho týmu poláku Krzysztofu Kogutovi (Fiat Cinquecento Sporting), připravili soupeři nemilé překvapení ve třídě E1-1150. To, že favoritem závodu byl Jiří Svoboda na Škodě Felicii Kit Car se předpokládalo, ale dvě velmi těsné prohry i s Blazejem Ziobrowski, se nečekaly. Takže „Krisiek“ si domů do Polska odváží dvě třetí místa, ale s přehledem si drží první místo v celkovém pořadí této třídy.

Výše uvedení jezdci by se měli již tento víkend rvát o další důležité body na závodech ve Zvolenu-Ostré Lúce. Tyto závody jsou i součástí Mistrovství Slovenska PAV. Veškeré info o Igol Berg-Trophy Teamu naleznete na webových stránkách www.bergtrophyteam.eu.

 

PR

 

Fotogalerie

Valašský klobůk Vsetín 2008, foto pořadatelů KW

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu