Vyhledávání

Koncept elektromobilu POP magnetem stánku Kia v Paříži 2010

Kia Motors se v Paříži zaměří na design a technologie

· Koncept elektromobilu POP magnetem stánku Kia
· Evropský debut nového sedanu Kia Optima
· Přitažlivá Kia Sportage s novými motory
· Ekologické modely v ´zelené´ zóně
· Tisková konference 30. září v 16:30, stánek 520, hala 5.2


Praha, 23. 9. 2010 – Na stánku Kia Motors v Paříži bude převládat nápaditý design a nové technologie. Coby středobod expozice přitáhne zraky návštěvníků koncept kompaktního elektromobilu POP. Ten si právě v Paříži odbude svou světovou premiéru. I v tomto případě stojí za unikátním vzhledem evropský tým designérů pod vedením Petera Schreyera, šéfdesignéra Kia Motors, a Gregory Guillauma, hlavního designéra Kia Europe.

„Koncept jako je POP mohl vzejít pouze od nás“, vysvětluje Gregory Guillame. „Designéři mají jen velmi zřídka šanci začít s čistým listem papíru a je skvělé být v pozici, kdy můžete pracovat s takovouto svobodou.“

Vedle elektromobilu POP bude Kia vystavovat celou řadu atraktivních sériových modelů. Ty potvrzují snahu značky o vývoj vlastního designového směru a jeho následnou aplikaci v praxi na reálných modelech.

V tomto ohledu vede jednoznačně nová Kia Optima. Tento zástupce D-segmentu se v Paříži představí v evropské premiéře. Jeho prodej bude v Evropě zahájen v průběhu příštího roku.

Kia Optima ztělesňuje to, co Peter Schreyer nazývá „vizuálním dynamismem“. Je sebevědomá, atletická a nezapře sportovního ducha. Nová Kia Optima má potenciál značně zvýšit podíl značky v segmentu střední třídy. Stylový sedan je delší, nižší, širší a disponuje delším rozvorem náprav, než kdy nabízel jakýkoli sedan Kia ze segmentu střední třídy. V Evropě se bude nabízet s množstvím high-tech prvků výbavy a šancí volit mezi novým 136koňovým* dieselovým motorem 1,7 VGT řady ´U2´, anebo zcela novým 170koňovým* benzínovým
2.0 CVVL typu ´Nu´.

V expozici Kia nebude chybět ani kompaktní SUV – Kia Sportage, která sklízí chválu od médií i široké veřejnosti už od samotného uvedení. Nová Sportage bude v brzké době k dispozici se dvěma novými motory. Obě nové motorizace mají menší objem, jsou vybaveny technologií minimalizující spotřebu paliva
a budou se dodávat výlučně v kombinaci s pohonem předních kol
a šestistupňovou manuální převodovkou pro zajištění ještě větší efektivity.

Kia Motors bude v rámci své expozice rovněž demonstrovat svou společenskou odpovědnost a snahu minimalizovat u svých produktů dopad na životní prostředí. V rámci ´zelené´ zóny vystaví Kia tři ekologické modely – vozy cee´d
a Venga s nízkou produkcí emisí a inovativní koncept mild hybridu Kia Sportage pyšnící se průměrnou hodnotou emisí pouze 108g CO2 na kilometr.

Stánek Kia Motors bude umístěn v hale 5.2 a tisková konference včetně odhalení nového konceptu POP šéfdesignérem Peterem Schreyerem začne v 16:30.

*udané hodnoty jsou odhadované výrobcem

KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Kateřina Vokounová
Public Relations

www.kia.cz  

Společnost KIA Motors Czech je výhradním dovozcem automobilů značky Kia do České republiky, ve které působí od dubna roku 1994. Za dobu své existence na českém trhu prodala více než 45 000 vozů.

Nejrychleji rostoucí automobilová značka ve světě Kia Motors Corporation byla založena v roce 1944 a je nejstarší korejskou automobilkou. Skupina Hyundai-Kia Automotive Group, do které patří, je na 4. místě mezi největšími světovými výrobci automobilů a klade si za cíl probojovat se na první příčky. V současnosti ve 13 výrobních a montážních závodech v 9 zemích světa produkuje téměř 1 500 000 vozidel ročně. Automobily jsou prodávány prostřednictvím sítě oficiálních zastoupení ve 172 zemích celého světa. Kia má dnes 40 000 zaměstnanců.

Kia Motors je hlavním partnerem tenisového grandslamového turnaje Australian Open a také oficiálním automobilovým partnerem fotbalových organizací FIFA a UEFA.

KIA – The Power to Surprise
PR

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu