Vyhledávání

Nová Ibiza ECOMOTIVE získala ocenění „ECOBEST 2008“

KAŽDOROČNÍ CENY OD POROTY AUTOBEST
Nová Ibiza ECOMOTIVE získala ocenění „ECOBEST 2008“

Nový SEAT Ibiza ECOMOTIVE dostal cenu „ECOBEST 2008“ za nejlepší ekologický vůz roku. Tuto cenu uděluje každý rok porota motoristických novinářů AUTOBEST. Pro SEAT to znamená skvělé ocenění jeho snahy o ochranu životního prostředí založené na výrobě vozidel se sníženými emisemi CO2.

Ibiza ECOMOTIVE je prvním homologovaným vozem s pětidveřovou karoserií a klimatizací, který vykazuje hodnotu emisí CO2 jen 98 g/km. Žádný z konkurentů, jako je Ford Fiesta Econetic a Toyota iQ, nemůže v těchto dvou aspektech držet krok s novým modelem značky SEAT.

Ceny „AUTOBEST among emerging markets“ uděluje nezávislá porota motoristických novinářů z 15 zemí včetně České republiky s rozvíjejícími se ekonomikami. Nejdůležitějšími kritérii v hodnocení a výběru jsou mimo jiné pořizovací ceny, servisní síť, distribuce náhradních dílů, univerzálnost, design a technologie.

Členové poroty také pečlivě sledují vývoj v automobilovém průmyslu a posuzují jednotlivé investice, vytváření nových pracovních příležitostí, ekologické iniciativy a podporu rozvíjejících se evropských regionů ze strany automobilek.

Nový SEAT Ibiza ECOMOTIVE představený na nedávném autosalonu v Paříži je nejekologičtějším vozem ve svém segmentu. Pohání jej motor 1.4 TDI/59 kW (80 k) s filtrem pevných částic DPF, který má emise CO2 pod hranicí 100 g/km a chlubí se výjimečnou hodnotou spotřeby paliva 3,7 l/100 km.

Na českém trhu se Ibiza Ecomotive objeví v únoru příštího roku.

 

PR

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu