Vyhledávání

Nová Kia Sportage získala environmentální certifikát ISO 14040.

Nová Kia Sportage získala environmentální certifikát

Praha, 13. 9. 2010 – Nová Kia Sportage, která je od léta na českém trhu, obdržela mezinárodně uznávaný certifikát ISO 14040.

Po detailním prozkoumání všech environmentálních aspektů a možných dopadů na životní prostředí v průběhu životního cyklu produktu – od výroby přes každodenní provoz až po recyklaci – potvrdila společnost TÜV Nord, že třetí generace kompaktního SUV Sportage splňuje vysoké požadavky normy ISO 14040.

Nová Sportage se vyrábí v nejmodernějším závodě Kia poblíž slovenské Žiliny. Výrobní závod Kia Motors Slovakia je společností se zodpovědným přístupem k životnímu prostředí. Důkazem toho je i zavedený a certifikovaný systém environmentálního managementu podle mezinárodního standardu ISO 14001.

K ekologicky relevantním zlepšením se v případě nové Sportage čítá značná redukce hmotnosti vozu, dále pak nejnovější technologie pro úsporu paliva
i produkce emisí, jako je Start-Stop systém nebo čtyři moderní motory. Mezi nimi je to především nový 1,7 litrový vznětový motor a, v případě značky Kia, také první benzínový motor s přímým vstřikováním. Sportage se tak dostává u své „nejzelenější“ verze na úroveň produkce emisí CO2 pod 140 gramů na kilometr.



KIA MOTORS CZECH s.r.o.
Kateřina Vokounová
Public Relations

V Oblouku 128
252 43 Praha – Čestlice
Tel.: +420 267 188 434
Mobil: +420 777 661 805
E-Mail: k.vokounova@kiamotors.cz
www.kia.cz

Společnost KIA Motors Czech je výhradním dovozcem automobilů značky Kia do České republiky, ve které působí od dubna roku 1994. Za dobu své existence na českém trhu prodala více než 45 000 vozů.

Nejrychleji rostoucí automobilová značka ve světě Kia Motors Corporation byla založena v roce 1944 a je nejstarší korejskou automobilkou. Skupina Hyundai-Kia Automotive Group, do které patří, je na 4. místě mezi největšími světovými výrobci automobilů a klade si za cíl probojovat se na první příčky. V současnosti ve 13 výrobních a montážních závodech v 9 zemích světa produkuje téměř 1 500 000 vozidel ročně. Automobily jsou prodávány prostřednictvím sítě oficiálních zastoupení ve 172 zemích celého světa. Kia má dnes 40 000 zaměstnanců.

Kia Motors je hlavním partnerem tenisového grandslamového turnaje Australian Open a také oficiálním automobilovým partnerem fotbalových organizací FIFA a UEFA.

KIA – The Power to Surprise
PR

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu