Vyhledávání

Předseda představenstva VW Martin Winterkorn vyhlášen „Mužem roku 2008“

Předseda představenstva  VW Martin Winterkorn vyhlášen „Mužem roku 2008“

Martin Winterkorn vyhlášen „Mužem roku 2008“

Praha, 20. dubna 2009 – Předseda představenstva koncernu Volkswagen, Prof. Dr. Martin Winterkorn, byl v Paříži vyhlášen „Mužem roku 2008“. O titulu rozhodovala porota složená z 38 reprezentantů nejvlivnějších francouzských médií. Podle názoru porotců ankety organizované časopisem „Le Journal de l’Automobile“ byl koncern Volkswagen pod vedením M. Winterkorna jediným automobilovým výrobcem, který se vzepřel ekonomické krizi. Winterkornovy manažerské schopnosti měly zásadní vliv na úspěch koncernu:

„Je oddaný technické dokonalosti a technologiím vůbec, prokázal nekompromisní zaměření na kvalitu a spolu se svým týmem spolupracovníků má perfektní vizi o budoucnosti společnosti a odpovídající manažerský styl,“ uvádí závodní jezdec Jacky Ickx ve svém projevu k ocenění.

Martin Winterkorn se stal druhým německým manažerem, který obdržel toto prestižní ocenění v 27leté historii ankety. Stalo se tak poté, co má koncern Volkswagen za sebou další rekordní rok. V roce 2008 splnil výrobce své cíle v prodejích, příjmech, zisku a nehledě na dramaticky obtížné tržní podmínky zlomil všechny rekordy: příjmy vzrostly o 4,5 % na 113,8 miliardy eur, a to díky růstu prodejů o 1,3 % na 6,3 milionu vozů. Meziročního zvýšení o 3 % na 6,3 miliardy eur dosáhl i provozní zisk koncernu.

„Během uplynulého roku uvedlo našich 9 značek celkem 50 nových modelů, následovníků a produktových vylepšení. Náš úspěch je založen na rozsáhlé, atraktivní a ekologicky šetrné modelové škále. Rád bych poděkoval porotě za ocenění, které není určeno jen mně, ale také všem pracovníkům koncernu za jejich výkon,“ uvedl Prof. Dr. Martin Winterkorn při převzetí ocenění.



Import VOLKSWAGEN Group, s.r.o.
AC&C Public Relations

www.volkswagen.cz  

 

Fotogalerie

Test VW Golf Variant 1,9 TDI Bluemotion, foto K.Kolečko

Další fotografie 1 2 3

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu