Vyhledávání

Premiéra sportovního vozu Ibiza Cupra i kombi Exeo ST na Autosalonu Brno 2009

Premiéra sportovního vozu Ibiza Cupra 

Dvě premiéry přichystal pro návštěvníky Autosalonu SEAT. První novinkou je Ibiza Cupra, sportovní vůz s příkladným přístupem k ekologii. Řidič tohoto vozu se může těšit na pořádnou dávku adrenalinu díky motoru 1.4 TSI se zdvojeným přeplňováním.

Jeho výkon 132 kW (180 k) přenáší na vozovku sedmistupňová převodovka DSG s možností manuálního řazení pod volantem. Ve vozech SEAT Ibiza Cupra je použit elektronický diferenciál XDS, který významně zlepšuje trakci a ovládání.

Další premiéru má varianta kombi Exeo ST, která patří do segmentu střední třídy. Jeho rodinná verze s názvem Exeo ST přijde na trh na podzim tohoto roku, přičemž motorová nabídka i výbavy budou odpovídat čtyřdveřovému provedení. Tento vůz v základní výbavě přijde na 499 900 korun.

Modelová řada Ibiza bude v první polovině roku 2010 obohacena o kombi Ibiza ST a SEAT vstoupí také do nového segmentu s vozem ještě menším. Vůz, který je zaměřen na velmi mladé motoristy, bude postaven na základě nového malého rodinného vozu (New Small Family Car) koncernu Volkswagen Group. Součástí plánů je i výroba nového Audi Q3 v továrně SEAT v Martorell, což potvrzuje technickou úroveň a kvalitu výroby, jež tento výrobní závod španělské značky v uplynulých letech dosáhl.

Značka SEAT od začátku roku prodala 939 vozů což je nárůst o 4,8 procenta oproti roku 2008. Za prvních pět měsíců se automobilce podařilo prodat 1159 aut, což je zhruba o pět procent více než ve stejném období minulého roku.

 

PR

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu