Vyhledávání

Pro všechny majitele vozů Škoda je připraven zvláštní bonus: volný vstup na Autosalon Brno 2009

Škoda auto na Autosalonu Brno 2009

světová výstavní premiéra Octavia RS a Octavia Scout
národní premiéra modelu Yeti
tisková konference Škoda Auto – 5. 6. 2009 od 10:00 hod., hala P brněnského výstaviště

Škoda Auto představí na autosalonu v Brně ve světové výstavní premiéře modely Octavia RS, Octavia RS Combi a Octavia Scout. Pro všechny majitele vozů Škoda je připraven zvláštní bonus – volný vstup na výstaviště.

V případě modelu Octavia RS jsou změny nejvíce patrné v exteriérové části vozu, přepracována byla maska chladiče, nárazník a světlomety. Nově přibyly xenonové výbojky s natáčecím modulem, nebo LED světlomety pro denní svícení. Změn doznal i podvozek, snížila se celková hmotnost vozu, což se pozitivně projevilo na výkonnostních parametrech. Omlazené deriváty modelu Octavia budou vystaveny v obou karosářských variantách. Octavia RS s benzinovým motorem 2,0 TSI/147 kW, s šestistupňovou manuální převodovkou. Octavia Scout zaujme přepracovanou maskou chladiče, na kterou navazují dominantnější světlomety. Vůz působí celkově robustnějším dojmem, průchodnost terénem, dynamika i komfort jízdy zůstaly zachovány. Vystavený model disponuje výkonným dieselovým motorem 2,0 TDI DPF/103 kW, s pohonem všech kol, který je řešen spojkou Haldex čtvrté generace.

Vůbec poprvé se veřejnosti v České republice představí nejnovější model Škoda Yeti, kompaktní zástupce kategorie SUV. Vystavený vůz disponuje benzinovým motorem 1,8 TSI/118 kW 4x4 v barevném provedení modrá Aqua.

Vedle avizovaných novinek se v expozici společnosti Škoda Auto o rozloze 1 100 m2 představí celá modelová paleta vozů Škoda. Návštěvníci budou moci shlédnout například Fabia Scout s dieselovým motorem 1,4 TDI PD DPF/59 kW. Příspěvek k ekologii představuje rodina vozů GreenLine, včetně modelu Octavia GreenLine s novým dieselovým agregátem 1,6 TDI CR/77 kW. Modely Fabia GreenLine slouží zároveň jako oficiální vozy veletrhu.

Chybět nebude Škoda Superb 3,6 FSI V6 4x4/191 kW, doplněná o atraktivní styling kit Škoda originálního příslušenství. Součástí expozice je i dvoumístný soutěžní speciál Fabia Super 2000, s nímž piloti Jan Kopecký a Fin Juho Hänninen úspěšně reprezentují v seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC). V neděli 7. června od 11:00 do 13:00 hodin proběhne na stánku Škoda Auto autogramiáda jezdce Jana Kopeckého a navigátora Petra Starého, kteří v nedávné rallye na Azorských ostrovech obsadili skvělé druhé místo.

V rámci doprovodného programu letošního autosalonu budou mít návštěvníci příležitost vyzkoušet si vybrané modely Škoda v praxi, přímo v areálu brněnského výstaviště, v blízkosti haly G1. Do výstavní ankety Lady car je nominován atraktivní model Fabia Sportline s designovými doplňky ze sortimentu Škoda originálního příslušenství.
Pro všechny majitele vozů Škoda je připraven speciální bonus – v neděli 7. června stačí na pokladně brněnského výstaviště předložit klíček od jakéhokoliv vozu Škoda a obratem získává volnou vstupenku na tento den. Každý den se navíc hraje o víkend s vozem Yeti, stačí vyplnit jednoduchou registraci na stánku Škoda Auto v hale P.

Společnost Škoda Auto připravila pro návštěvníky veletrhu rozsáhlou nabídku originálních dílů a příslušenství. Mezi aktuální novinky ze sortimentu Škoda originálního příslušenství patří kolekce jízdních kol a cyklistického oblečení pro rok 2009. Kromě tradičních horských, crossových a dětských je nově k dispozici i ryze silniční verze Mont Ventoux. Na vybraných exponátech jsou pak k vidění další produkty, které zdůrazňují exkluzivitu vozu (Styling kit), zvyšují přepravní kapacitu (střešní transportní systémy) a v neposlední řadě myslí na bezpečnost nejmenších členů posádky (dětské autosedačky). Pro majitele vozů staří pěti a více let je připravena akce Šeková knížka plná slev, nabízí slevu až 20% na Škoda originální díly a servisní služby. Další zajímavou nabídkou je kontrola ojetého vozu zdarma. Nabídka se vztahuje na vozy Škoda Felicia, Fabia, Octavia a Superb stáří 5 a více let, které jsou ve vlastnictví zákazníka maximálně 2 měsíce.

Tisková konference společnosti Škoda Auto se koná 5. června 2009, 10:00 h na stánku Škoda Auto v hale P brněnského výstaviště.

Jana Skočdopolová, Podniková komunikace

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu