Vyhledávání

První ostré kilometry na víkendové akci Baja Poland 2010

První ostré kilometry na víkendové  akci Baja Poland 2010

Baja Poland 2010 po prologu

Dnešní zkrácený 4,5 km prolog, který se jel na čistě písčitém povrchu, vyhrál Krzysztof Hołowczyc v Nissanu Navaře. Naši zástupci - Sobecki s Martonem obsadili 7. místo a Sládek s Janáčkem 11. místo. Na tento podnik je přihlášeno celkem 19 automobillových posádek.

První ostré kilometry na Baji Poland 2010
Letošní Baja Poland se potýká s velice těžkými podmínkami pro závodění, neboť zde dlouho před zahájením této Baji vydatně pršelo, což zapříčinilo, že povrch trasy je velice kluzký.

Do dnešního slunného dne, na který bylo připraveno 6 rychlostních zkoušek, odstartoval Konrád Sobecki v 8:12. Jeho jízda byla absolutně bez chyby, vše zvládl velice dobře, a to i díky velice schopnému a výbornému navigátorovi Rafalu Martonovi. Za dnešní výkon jim náleží 6. příčka. Mirka Zapletala překvapují svým zlepšením, sehraností a také jde poznat, že každou projetou erzetou se stávají stále rychlejšími.Druhé dřevohostické Mitsubishi Pajero vyrazilo na trať v 8:20, ovšem po pár desítkách kilometrů, v druhé rychlostce, Zdeněk Sládek nezvládl řízení a vyjel z trati přímo do potoka. Po úspěšné snaze vytáhnout Pajero z potoku, se opět vrátil do závodu, bohužel projel se zpožděním kontrolním bodem, které ho stálo 30 minut penalizace a 13. místo, na kterém by se bez ní umístil. Poté už jel bez jakýkoliv problémů a nemohl si vynachválit spolupráci s jedním z nejlepších českých navigátorů, Mílou Janáčkem.

Jedná se totiž o jejich první společný závod, takže se posádka teprve seznamuje. Dnešní etapu vyhrál opět Krzysztof Holowczyc, který na Baji Poland nemá konkurenci. Velice těsný souboj zde svádí Konrád Sobecki v Mitsubishi Pajeru, umístěný na 5. příčce, s Jiřím Přibylem v Nissanu, kterému náleží 4. místo. Dělí je od sebe pouhých 35 vteřin. Zítra lze tedy očekávat velice silný souboj těchto dvou posádek. I na Rally Příbram, kde byl Jiří Přibyl leadrem podniku, sváděl napínavý souboj a byl velice silným konkurentem Zdeňkovi Pořízkovi, který jel v BMW X5. Nakonec tento souboj s Pořízkem prohrál o neuvěřitelné 3,3 vteřiny a patřila mu stříbrná příčka. Do zítřejší, nedělní etapy startuje Sobecki s Martonem v 8:10 a Sládek s Janáčkem v 8:26.

PR

ilustrační foto ze středeční  akce - viz  článek na jiném místě, autor Pavel Jelínek

 

Fotogalerie

Show týmu Offroadsport v Brně, atmosféra miniobjektivem Pavla Jelínka

1. září 2010

Další fotografie 1 2 3 4 5

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu