Vyhledávání

Tradiční červnová oslava automobilů aneb Autosalon Brno 2011

Tradiční červnová oslava automobilů aneb Autosalon Brno 2011

Mezinárodní autoshow

Tradiční červnová oslava automobilů – i tak je možné nazvat Autosalon Brno 2011, který na brněnském výstavišti prezentuje různá odvětví ze světa osobních automobilů
a lehkých užitkových vozů. I letos je připraveno hned několik překvapení.

Automobilové výstavy mají ducha.
Mají nezaměnitelnou atmosféru, která uspokojuje vášně automobilových nadšenců, současně podává potřebné informace běžným motoristům a v neposlední řadě je i zábavou pro celou rodinu. Největším lákadlem autosalonů jsou samozřejmě nablýskané expozice světových automobilek, jež dodávají výstavě mezinárodní věhlas a lesk. A právě ty nebudou chybět ani na tradiční výstavě Autosalon Brno 2011, která se koná každý lichý rok na brněnském výstavišti.

Jestliže prezentace velkých automobilek jsou lákadly, potom jejich pomyslnými třešinkami na dortu jsou představení různě pojatých koncepčních vozů, které doplňují standardní produkci. Mnoho pozornosti na sebe upoutá bezpochyby bílá designérská studie značky Škoda s názvem Vision D. Pozornosti však jistě neunikne ani dramaticky rychlý prototyp Peugeot EX1 nebo Citroën Survolt s elektrickým pohonem. K vidění bude také hned několik národních premiér. Z této skupiny automobilů zmiňme například Citroën DS4, Hyundai i40 nebo třeba i velmi rychlé Audi RS 3.

Avšak světem osobních automobilů, který je široké veřejnosti nejbližší, Autosalon Brno 2011 ani zdaleka nekončí. Připravena je doslova celá nálož specializovaných výstav a doprovodných akcí. Za všechny jmenujme především druhý ročník výstavy Classic Show, která se soustředí na automobilovou historii – na automobily, jejich restaurátorství, stejně tak jako literaturu. Její součástí bude také sraz youngtimerů. Pozornosti by neměla uniknout ani výstava Motorsport Expo určená pro profesionály ze světa automobilových závodů. S automobily úzce souvisí i mnoho různých druhů služeb, ať už se jedná o servisy, asistenční služby, pohonné hmoty či doplňky. I tyto oblasti budou v Brně k vidění. Opomenout nesmíme ani již pátý ročník mezinárodní konference o bezpečnosti silničního provozu, která je letos poprvé doplněna o soutěž médií o nejpřínosnější mediální program v oblasti bezpečnosti silničního provozu.

Chybět samozřejmě nebude ani tradiční akce Žena a auto, stejně tak jako rozsáhlá nabídka vozidel k otestování. Osahat si letos budete moci také elektromobily.

Vydejte se proto na Autosalon Brno 2011 za poznáním i zábavou ze světa automobilů.

 

BVV

 

Fotogalerie

Autosalon Brno 2010 a první den objektivem Jardy Marečka

Další fotografie 1 2 3

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu