Vyhledávání

Volvo V60 Plug in Hybrid získalo ocenění v designérské soutěži Challenge Bibendum 2011

Ocenění za design pro Volvo Car Corporation a přední umístění v soutěži Michelin Challenge Bibendum

Všechny tři vozy společnosti Volvo Car Corporation, které se zúčastnily 11. ročníku soutěže Michelin Challenge Bibendum v Berlíně, dosáhly na této mezinárodní akci zaměřené na trvale udržitelný rozvoj vynikajících výsledků.

· Volvo V60 Plug-in Hybrid získalo ocenění v designérské soutěži Challenge Bibendum 2011 Design Contest v kategorii vozidel se spalovacím motorem.
· Volvo C30 Electric získalo první místo ve 130kilometrové rallye a navíc ocenění za ovladatelnost, celkové emise CO2 za dobu životnosti vozidla, a za množství emisí při provozu vozidla. Rallye se zúčastnilo celkem 13 vozidel.

· Volvo V50 DRIVe dosáhlo třetího místa ve 300kilometrové rallye zaměřené na co nejnižší spotřebu paliva. Volvo V60 Plug-in Hybrid skončilo páté mezi 16 automobily v dlouhé rallye a bylo oceněno za svou akceleraci. Tento model je schopný akcelerovat z 0 na 100 km/h za 6,9 sekundy.

„Jsme hodnocením velmi potěšeni. Odráží totiž nekompromisní přístup společnosti Volvo Car Corporation k rozvoji ekologické dopravy. Dobré výsledky jak v rallye zaměřené na spotřebu paliva, tak v testech zaměřených na akceleraci a ovladatelnost prokazují, že naši konstruktéři zvládnou zkombinovat ekologické technologie s vlastnostmi luxusního vozidla,“ říká Peter Mertens, vrchní viceprezident pro výzkum a vývoj ve společnosti Volvo Car Corporation.

Volvo V60 Plug-in Hybrid – tři automobily v jednom
Volvo V60 Plug-in Hybrid, pro které soutěž Michelin Challenge Bibendum znamenala první oficiální představení v reálném provozu, v sobě spojuje ty nejlepší vlastnosti tří různých vozidel. Řidič si může preferovaný režim jízdy zvolit pomocí jednoho ze tří tlačítek na přístrojovém panelu: Pure, Hybrid a Power.
Přední kola vozu pohání pětiválcový 2,4litrový turbodiesel s výkonem 215 k/440 Nm. Na zadní nápravě je instalován elektromotor s výkonem 70 k, který je napájen energií z 12 kWh lithium-iontové baterie.

Volvo C30 Electric - 150 km s téměř nulovými emisemi
Volvo C30 Electric je stejně dobře vybavené, komfortní, sportovní a bezpečné jako standardní
Volvo C30 – zároveň však nabízí řidiči dojezd až 150 kilometrů na jedno nabití s téměř nulovými emisemi
oxidu uhličitého. Automobil je vybaven elektromotorem o výkonu 111 k disponujícím točivým
momentem 220 Nm.

Volvo V50 DRIVe - 99 g/100 km
Volvo V50 DRIVe je vybaveno 1,6litrovým turbodieselovým motorem se systémem vstřikování common rail, s technologií start/stop a s několika dalšími vylepšeními, která snižují emise CO2 na hodnotu pouhých 99 g/km. Motor disponuje výkonem 115 k/270 Nm a spotřeba paliva (v kombinovaném cyklu podle norem EU) činí pouhých 3,8 litru na 100 km.

PR

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu