Vyhledávání

Výsledky testů zimních pneumatik v roce 2008

Výsledky testů zimních pneumatik v roce 2008

Výsledky testů zimních pneumatik v roce 2008:
Pneumatiky Continental opět na předních příčkách
Continental je jedničkou ve všech oblastech bezpečnosti jízdy

Hannover, 25. září 2008. Pneumatiky Continental letos znovu velmi úspěšně obstály v testech zimních pneumatik. Odborníci z ADAC, ze zákaznického institutu Stiftung Waren-test, z rakouského automobilového klubu ÖAMTC, ze švýcarského TCS a ze dvou auto-mobilových časopisů „AutoBild“ a „auto motor und sport“ porovnávali pneumatiky Con-tiWinterContact TS 800, TS 810 a TS 830 s více než šedesáti konkurenčními pneumatika-mi. V

ýsledky jsou následující: Všechny pneumatiky Continental získaly nejvyšší udělo-vané ocenění – „velmi doporučujeme“, „příkladné“ nebo „dobré“. Zkušební komise vy-zdvihovaly vynikající výsledky pneumatik Continental v kritériích týkající se bezpečnosti a výborné vlastnosti na mokrých vozovkách.

Výsledky testů, které byly prováděny spotřebitelskými organizacemi a automobilovými časopisy nejenom v Německu, reflektují výkonnost pneumatik širokého spektra výrobců. Tyto výsledky testů také velkou měrou pomáhají motoristům při výběru pneumatik před zimní sezonou.

Pneumatika ContiWinterContact TS 830: Nejlepší dosažený výsledek od ADAC a Stiftung Warentest
ADAC testovala novou pneumatiku ContiWinterContact TS 830 o průměru 15 a 16 palců. Hned na začátku obsadila tato novinka letošní sezony druhé místo a získala nejlepší hodnocení „vel-mi doporučená“; také obsadila druhé místo při hodnocení Stiftung Warentest s dosaženým vý-sledkem „dobrá“. Od ÖAMTC byla tato pneumatika vyhodnocena jako „velmi doporučená“, stej-ně tak dopadla u oborníků TCS.

V testech, které provedl ADAC, ÖAMTC a TCS, bylo hodnoceno celkem 19 modelů pneumatik. Ve výsledcích byla popsána pneumatika ContiWinterContact TS 830 jako velmi vyvážená a dostala nejvíce bodů na mokru a ledu, zvláště dobře si pak vedla na sněhu.

Pneumatika ContiWinterContact TS 810: druhá nejlepší od časopisů „auto motor und sport“ a „AutoBild“
Tato pneumatika pro vozy střední třídy byla zahrnuta do testu prováděného redakčním týmem „auto motor und sport“. Odborníci z tohoto magazínu se sídlem ve Stuttgartu vyhodnotili tuto prémiovou pneumatiku Continental jako „vysoce doporučenou“. Také redakční tým časopisu „AutoBild“ přidělil pneumatice nevyšší počet bodů a hodnocení „příkladná“. V těchto dvou tes-tech bylo představeno celkem 20 modelů pneumatik. Pneumatika ContiWinterContact TS 810 prokázala, že má velmi dobré trakční vlastnosti na sněhu, krátkou brzdnou dráhu a dobře vyvá-žené vlastnosti na mokrých i suchých vozovkách.

Pneumatika ContiWinterContact TS 800: Vítěz testů Stiftung Warentest, druhá nejlepší u ADAC
Pneumatika ContiWinterContact TS 800 také dobře obstála v testu, který prováděl největší ev-ropský automobilový klub. Zvítězila v testu u Stiftung Warentest a dosáhla vynikající druhé mís-to v testech, které prováděly ADAC, ÖAMTC a TCS. Pneumatika ContiWinterContact TS 800 byla charakterizována jako velmi vyvážná, nejlepších výsledků dosáhla na mokrých silnicích a zvláště dobře si vedla na sněhu a ledu.

Společnost Continental je jedním z předních světových dodavatelů pro automobilový průmysl. Jako dodavatel pneumatik, brzdných systému, systémů a součástí pro pohonné ústrojí a šasi, přístrojové techniky, automobilové elektroniky a technických elastomerů, přispívá Continental ke zvýšení jízdní bezpečnosti a také k ochraně globálního klimatu. Společnost v současné době zaměstnává přibližně 150 000 zaměstnanců na téměř 200 místech v 36 zemích.

Continental je oficiálním partnerem FIFA World Cup 2010TM, který se bude konat v roce 2010 v Jihoafrické republice. Další informace naleznete na stránkách www.ContiSoccerWorld.com, www.ContiFanWorld.com a www.conti-online.com.
Barum Continental spol. s r. o.

 


Divize marketing
www.conti-online.cz
www.barum-online.cz

 

PR

 

foto _ pneu Pirelli

 

Fotogalerie

Pirelli- zimní pneumatika nové generace

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu