Vyhledávání

V Panenském Týnci proběhlo utajené testování nových závodních speciálů týmu Buggyra 2009

Až se léto zeptá…
V průběhu minulého týdne proběhlo na letišti v Panenském Týnci poněkud utajené testování nových závodních speciálů pro sezónu 2009. Po analýze telemetrických dat hlásí roudnické Buggyra Technology Centrum stav střízlivého optimismu.

Jak prozradil závodní inženýr Robin Dolejš, cílem testování byla modifikace řízení a nový motorový software. "Léta to v Buggyře funguje tak, že si před testováním sdělíme představy a tyto posléze konfrontujeme s konečným výsledkem. Z tohoto úhlu pohledu jsme spokojeni," vysvětlil Dolejš s tím, že k přehnanému optimismu ovšem není důvod. "Oproti původním předpokladům jsme testovali v mínus pěti stupních. A zima napomáhá poněkud paradoxně lepším výsledkům. Pamatuji si, jak jsme v roce 2002 přijeli do Barcelony a celou sobotu sháněli suchý led na chlazení motoru.

V Assenu sice nebude na začátku května takové vedro, jako v Barceloně, rozdíl několik desítek stupňů bude ale rozhodně znát." I přes jistou zkreslenost považuje Robin zimní testování za mimořádně důležité. "Tuším, že před začátkem sezóny 2006 jste testovali v Německu, bylo snad mínus dvacet. Data jsou sice mírně zkreslená, ale přece jen mnohé naznačují. Hlavně máme z čeho vycházet."

Spokojený byl i čerstvý držitel Zlatého volantu David Vršecký. "Pohoda. I když snad jediné, co závidím fotbalistům je možnost přípravy v teplých krajích. S Buggyrou to zatím není možné," říká úřadující mistr Evropy. "Konfrontace dat letošního a loňského auta ukazují, že se nám zase podařil udělat drobný krůček kupředu, letošní Buggyra se lépe ovládá, auto je jistější v zatáčkách."

Buggyra

Zlatý volant 2008 na ČT4Sport
Zveme Vás ke sledování televizních obrazovek!
Příští týden je na programu ČT4Sport zařazeno vyhlášení ankety Zlatý volant 2008 z pražského Žofína. Odvysíláno bude v úterý 3.3. v 19:00hod.

David Vršecký z Buggyry totiž poprvé ve své kariéře v tomto nejprestižnějším domacím ocenění triumfoval.

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu