Vyhledávání

CzechRing otevírá dráhu !! Nový Autodrom Hradec Králové zahájí zářiová Rallyshow 2011

CzechRing otevírá dráhu !! Nový Autodrom Hradec Králové zahájí zářiová Rallyshow 2011

CzechRing – nový Autodrom Hradec Králové otevře Rallyshow 2011

Omlouváme se všem nedočkavým, že jsme si s touto zprávou dávali trochu na čas. Nechtěli jsme předbíhat úřední postupy a probíhající jednání, která předcházela tomuto významnému projektu pro české fandy motorsportu i pro celý region východních Čech.

Po dvou letech příprav se konečně blížíme do finále a díky profesionální práci stavebního týmu Chládek a Tintěra roste nový královéhradecký okruh CzechRing doslova před očima. Autodrom Hradec Králové je umístěn a bude součástí malebného areálu Festivalparku na letišti v Hradci Králové. Právě Festivalpark, který je výsledkem mnohaleté práce pana Radka Maliníka, dodá závodní dráze neopakovatelnou atmosféru a především široké zázemí služeb vhodných pro pořádání velkých akcí a show.

Samotný okruh bude nabízet mnoho variant jízd v obou směrech. Základní okruh číslo 1 je určen širokému spektru motoristů. Je vhodný pro sériové i sportovní vozy a k testování vrchařských i okruhových aut. Směr jízdy bude určen typem akce, počtem aut na trati a zkušenostmi jezdců. Tento první okruh nabízí několik rovných širokých úseků, které se dají dále modifikovat a prodlužovat nebo zpomalovat retardéry podle požadavků uživatelů.

Okruh 1 nabízí trať o délce od 1 do 1.4 km pro sportovní vozy. Pro motokáry nebo minibiky je možné tuto trať ještě prodloužit.

Dominantou autodromu bude mimoúrovňové křížení s přeskokem první dráhy. Druhá dráha bude většinou účelově spojena s první dráhou. Tímto spojením vznikne jedinečná asfaltová trať, která bude mít variabilní délku až 2 kilometry a bude opět funkční v obou směrech.

Czechring.cz bude slavnostně otevřen v sobotu 17. září 2011. O program zahájení provozu nového českého okruhu se postará již čtvrtý ročník největší rally show ve střední Evropě. Hosty Rallyshow 2011 budou špičkové týmy z Čech a ze zahraničí, kteří jako první otestují možnosti nových tratí před zraky médií a tisíců diváků. Součástí slavnostního otevření nové české trati bude rovněž tradiční Autosalonshow s novinkami od světových výrobců automobilů. Program a seznamy týmů z různých motoristických disciplín budou průběžně upřesňovány na stránkách www.rallyshow.cz.  

Informace o areálu najdete na www.festivalpark.cz. Informace o samotné trati budou ještě doplňovány na stránkách www.czechring.cz  

www.akcesport.cz 

 

Michael Daněk

Dne 22.7.2011 v Liberci

 

Fotogalerie

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu