Vyhledávání

Roman Častoral sportovcem Strakonicka 2011

Roman Častoral se stal sportovcem Strakonicka

KATOVICE Rallycrossový závodník Roman Častoral se stal nejlepším sportovcem Strakonicka za uplynulý rok. Cenu si právem zasloužil. Loni se mu v závodech dvoulitrových vozů dařilo - stal se mistrem Polska, Maďarska, Rakouska a v mistrovství Evropy FIA se umístil na druhém místě. Vyhrál i setkání mistrů v Sosnové a stal se nejlepším českým reprezentantem v evropských šampionátech. Na špici se pohybuje už deset let bez přestávky. V anketě okresu, kde bydlí, se jezdec umisťuje pravidelně na předních příčkách, například v roce 2007 ji vyhrál. Akci organizovala produkční a marketingová agentura ČOK a o vítězích v ní rozhodovala odborná porota.

"Je to pro mě obrovská čest, protože je to největší uznání, jakého lze dosáhnout za výsledky v loňské sezóně na Strakonicku, kde bydlím. Loňský rok se mi dařilo, obhájil jsem už po několikáté v řadě tituly rakouského, polského a maďarského mistra, zároveň se mi dařilo i v Evropě, kde jsem skončil na druhém místě," řekl Roman Častoral, který vyhrál během sezóny evropského mistrovství tři závody - v Belgii, Holandsku a Rakousku. V ostatních se umístil na předních pozicích, v letošní tvrdé konkurenci nejhůře pátý.

Pro příští rok má Roman Častoral smělé plány - chtěl by vyhrát titul evropského šampiona, který získal už v roce 2006. "Zároveň bych chtěl opět startovat v národních šampionátech jednotlivých zemí jako je právě Polsko, Maďarsko a Rakousko. Konkurence bude v této sezóně opět velká a především určitě všichni svou techniku zkvalitňují," dodává Roman Častoral, který i v příští sezóně odstartuje s vozy Opel Astra OPC v národních barvách. Ani jeho tým nezůstává nyní pozadu a dolazuje dva vozy, které má na národní a evropské poháry, do té nejlepší kondice. "Automobil, se kterým startuji v Evropě bude mít nový podvozek, změny se dotknou především tlumičů, u kterých zvolíme jiného výrobce s lepšími možnostmi nastavení a nové budou i jednotlivé komponenty motoru, například vačky, které budou ostřejší," popisuje Roman Častoral.

Na voze Opel, se kterým startuje v národních šampionátech budou změny o něco menší. Především proto, že vůz je už nyní jedním z nejlepších strojů, jaký v divizi startuje. "Především vyměňujeme jednotlivé komponenty za nové, aby byl vůz opět spolehlivý jako v předchozích sezónách. Drobné změny dozná i převodovka," dodal Častoral.





FOTO v příloze, zdroj: www.castoral.cz  - Archiv jezdce

Na snímcích Roman Častoral při vyhlášení se svým synem Nicolasem

PR

 

Vaše komentáře

Bookmark and Share

MOTORA - autodíly za nejlepší cenu